Seriesegern fixad: "Så skönt att vi vann"

Då var det klart. Västerviks FF vinner serien. Det utbröt ett enormt jubel när VFF-spelarna från läktarplats fick se Gullringen vinna mot Aneby. "Det känns fantastiskt", säger rutinerade Magnus Eriksson.

Magnus Eriksson och hans lagkamrater i Västerviks FF fick fira att seriesegern säkrades i fredags kväll.

Magnus Eriksson och hans lagkamrater i Västerviks FF fick fira att seriesegern säkrades i fredags kväll.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2019-09-20 21:42

Västerviks FF har jagat seriesegern hela säsongen. Nu kan de andas ut - tack vare Gullringens GoIF. Eller rättare sagt, det var Gullringens seger (4-1) mot Aneby i fredags kväll som gjorde att det blev definitivt klart. 

Ju närmare slutsignalen vi kom på Gullemon, desto mer uppspelta blev Västerviksspelarna. När sedan Kevin Gaines satte 4-1 i slutet, blev VFF-spelarna som "galna". De kramades, dansade och skrek rakt ut av glädje. 

När den värsta glädjeyran lagt sig så fick vi en pratstund med Magnus Eriksson, som efter flera säsonger i division två med Vimmerby IF kom tillbaka till VFF för några år sedan. 

–  Det är otroligt skönt. Klubben har varit så nära att ta sig tillbaka till division tre flera gånger. Nu lyckades vi äntligen, säger han och skrattar. 

Hur ska ni fira guldet?

–  Det blir nog ganska lugnt ikväll. Vi har ju match i morgon (lördag). Det blir mer sen. Och vi måste på att tacka Gullringen. De gjorde en bra match och hjälpte oss till seriesegern. 

Karta: Västervik
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!