Det var i förra helgens hemmamatch mot Sjömarken som VIF-stjärnan skadade sig.

– Jag vet inte riktigt vad som hände... men folk har berättat för mig att jag fastnade med foten i gräset, samtidigt som jag fick en smäll. Jag bara hörde hur det knakade till i knäet. Det gjorde otroligt ont. Det var inte aktuellt att fortsätta spela, sa Nathalie Johansson ett par dagar efter smällen.

Den första prognosen var att det handlade om en meniskskada. I måndags besökte 22-åringen en idrottsklinik i Linköping för att få en bättre bild av skadans omfattning.

– Det blev egentligen ingenting nytt. De ser att menisken är lite trasig, men det krävs en magnetröntgen för att utesluta att det rör sig om en korsbandsskada.

Är knäet stabilt?

– Ja, men när de kände om det finns något stopp i knäet kunde de inte riktigt känna det. Därför vill de kolla med magnetröntgen också. Än så länge har jag inte fått någon ny tid.

Med andra ord är det oklart när Nathalie Johansson kan vara tillbaka på fotbollsplanen igen. Men hon lär missa de närmaste matcherna.

– Nu blir det rehabträning.

Efter sex omgångar ligger Vimmerby IF på nedflyttningsplats i damettan. Senast blev det förlust med 5–1 mot Valinge-Derome. På lördag är det hemmamatch mot serieledande Bergdalen.