Segertåget fortsätter för VIBK

Inget tycks kunna stoppa Vimmerby IBK den här säsongen. Inte ens topplaget Husqvarna. VIBK vann med 3–1 och har fortfarande inte tappat en enda poäng. "Vi är det bättre laget", säger tränaren Jonas Friberg.

Vimmerbys damlag har imponerat så här långt.

Innebandy2018-12-15 18:04

Det är inte ofta en period i innebandy slutar mållös. Men det var precis vad som hände mellan serieledande Vimmerby och tabelltrean Husqvarna. En intetsägande första period gav inte några mål för något av lagen.

I andra blev det sedan proppen ur. Eller det var en överdrift. Mål blev det i alla fall. Och två inom loppet av 17 sekunder. Emelie Karlsson satte 1-0 på sin egen retur och Elin Andersson följde upp med tvåan direkt efter. Ett skott i krysset. Och vi kan lugnt säga att det hängde mål i luften. VIBK tryckte tillbaka Husqvarna rejält i mittperioden och producerade heta målchanser på löpande band. Till slut fick de alltså utdelning.

– Vi gör det bra i andra. Vi har bra tålamod och Husqvarna skapar ingenting. Det är mittperioden som avgör för oss, säger Jonas Friberg.

Den avslutande perioden blev rejält chansrik – åt båda hållen. Gästerna var nära att reducera ett flertal gånger, oftast efter slarv i uppspelsfasen i VIBK. Då visade målvakten Klara Eklund klassen. Vimmerby hade å sin sida drösvis med möjligheter att näta, men även Husqvarnas målvakt storspelade. Till slut kom ändå 3–0. Detta genom Greta Koponen, som fick fullträff på ett direktskott i powerplay. Husqvarna spräckte sin nolla i slutet, men var aldrig nära att ta poäng.

Vimmerby vann alltså igen och har ett imponerande facit så här långt i serien. Sex matcher – sex vinster.

Ni har full pott. Vad är förklaringen?

– Vi är bättre än de andra lagen och har en bred trupp. Vimmerby har nog aldrig haft en sådan bred trupp. Idag hade vi 17 utespelare och vi gick runt på tre femmor hela matchen.

Nu väntar uppehåll för VIBK och de går till julvila som serieledare.

Målen: 1-0 (31.38) Emelie Karlsson, 2-0 (31.55) Elin Andersson (Emma Sjöqvist), 3–0 (57.59) Greta Koponen (Ammelie LennströmI, 3–1 (58.39) Emma Fagerberg.