Segersviten bruten för VSGF

Det dröjde några månader, men till slut bröts Virserums långa vinstsvit. I Alltreans tredje omgång stod laget för en svag insats mot Valdemarsvik och föll med 3–2.

Virserums SGF föll mot Valdemarsvik efter en svag insats.

ishockey2018-12-16 17:47

Virserum åkte till Valdemarsvik som de klara favoriterna. Hemmalaget hade inlett Alltrean med två raka förluster och skulle nu ställas mot det VSGF som gått obesegrat så här långt denna säsong. Men det skulle bli en betydligt tajtare match än många anade, främst på grund av ett lojt bortalag.

– Det kändes tidigt att det var tamt generellt i laget. Väldigt slätstruket och det straffade sig, säger VSGF-tränaren Fredrik Pettersson.

Första perioden slutade mållöst och väl i mittenperioden var det Valdemarsvik som tog kommandot genom att tidigt sätta 1–0. Men bara minuter senare kom kvitteringen för VSGF genom Simon Dahl. Jesper Jansson såg också sedan till att skjuta gästerna i ledning när hälften av matchen var spelad. Men även hemmalaget var riktigt kvicka att replikera. 2–2 och nu skulle allt avgöras i den avslutande perioden.

Matchen stod länge och vägde, men nio minuter från slutet kom målet som skulle avgöra denna match. Hemmalaget pressade in 3–2 och trots hård slutforcering lyckades inte Virserum hitta någon kvittering. Istället blev det bitter förlust för första gången denna säsongen.

– När man vunnit så mycket svider en förlust extra hårt såklart. Men i dag förlorar vi som ett lag och räcker helt enkelt inte till, menar Fredrik Pettersson.

Extra plus tilldelas Robert Davidsson. Förlusten gör att VSGF trillar ner på fjärdeplatsen med totalt fem inspelade poäng efter tre omgångar.