Säsongens första mål: "Sjukt egentligen"

Det blir allt närmare en uppflyttning till division ett. Under fredagen vann Vimmerby IBK med 6-2 borta mot Gnosjö och tog ännu ett steg mot avancemang. "Vi har jäkligt bra inställning", säger backen Hampus Svensson Starkenberg.

Hampus Svensson Starkenberg gjorde en av sina bästa insatser för säsongen, och sitt första mål. "Sjukt egentligen att jag inte har gjort mål förrän nu", säger han.

Hampus Svensson Starkenberg gjorde en av sina bästa insatser för säsongen, och sitt första mål. "Sjukt egentligen att jag inte har gjort mål förrän nu", säger han.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Innebandy2020-02-21 21:53

Pang. 1-0 till hemmalaget Gnosjö efter bara 46 sekunders spel i Töllstorpshallen. VIBK fick en tung start, men efter några minuter kom de igång. 

Victor Wall kvitterade efter fem minuter. Sedan stod matchen och vägde länge, men med kvarten spelad blixtrade till. Tre mål inom bara en minut och plötsligt ledde Vimmerby med 4-1. 

– Vi är mycket bättre än dem när vi väl kommer igång. De hänger inte med i vårt klapp-klapp-spel, säger VIBK:s rutinerade back Hampus Svensson Starkenberg. 

Han var en av dem som gjorde mål i slutet av första perioden när VIBK drog i från. Det var faktiskt Svensson Starkenbergs första mål för säsongen. 

– Det känns riktigt skönt. Det är sjukt egentligen att jag inte har gjort mål förrän nu. Efter 18 omgångar. Förhoppningsvis lossnar det nu och jag kan göra några till, säger backen. 

I andra perioden lyckades Vimmerby gå ifrån till 6-1. Det hettade till lite i sista, när Gnosjö reducerade och sedan fick straff, men den räddade Ludwig Strömsten. Fler mål blev det inte och VIBK vann med 6-2. 

Tränaren Michael Elmér:

– Vi kommer ut lite knackigt, men sedan äger vi första perioden och stänger matchen snabbt. Gnosjö spelade smart och gjorde det svårt för oss, men bra försvarsspel och lite ineffektivitet från deras sida gjorde att vi höll tätt, säger Elmér. 

– Det här var en bättre dag på jobbet får man säga, lägger han till. 

Trepoängaren mot Gnosjö ger Vimmerby ett bra utgångsläge med fyra matcher kvar att spela. Under fredagskvällen förlorade fyran Nybro mot CL98 och trean Ingelstads fick bara med sig en poäng från mötet med KFUM Jönköping. Därmed har VIBK elva poäng och 35 plusmål ner till tredjeplatsen med fyra matcher kvar.

– Så här nära att gå upp har vi inte varit på länge, säger en leende Hampus Svensson Starkenberg. 

– Det här har Vimmerby behövt och velat länge. Vi har gjort det jäkligt bra hela säsongen och haft rätt inställning till varenda match. Det är alltid full fart och maxnivå som gäller. Nu har vi chansen att gå upp och det är välförtjänt, avslutar målskytten. 

Matchfakta:

Gnosjö IBK-Vimmerby IBK 2-6 (1-4, 0-2, 1-0) 

Skotten: 23-13

Poängen: Jonatan Green 2+0, Victor Wall 1+3, Hampus Svensson Starkenberg 1+1, Jack Fridh 1+0, John Pettersson 1+0, Albin Alfonsson 0+2. 

Publik: 192

Utvisningsminuter: 2-4

Jonatan Green gjorde två mål mot Gnosjö.
Jonatan Green gjorde två mål mot Gnosjö.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!