Säsongen är igång - ska spela cup i Nässjö

Målillas bandysäsong är igång. Förra helgen spelade de första träningsmatchen och nästa helg har de en cup i Nässjö.

Målilla spelar i division 2 den här säsongen, men ledaren Leif Malmborg tror det blir en bra och rolig säsong för det unga laget.

Målilla spelar i division 2 den här säsongen, men ledaren Leif Malmborg tror det blir en bra och rolig säsong för det unga laget.

Foto: Roelof Stroetinga

Bandy2019-10-18 19:00

Målilla bandy är igång med matchandet. De spelade förra helgen mot division 1-laget Oskarshamn. Ett tufft motstånd för Målilla, som har en tunn trupp och ett ungt lag. Mot Oskarshamn var den äldsta spelaren i Målilla 24 år. 

I pausvila stod det 4-2 till Oskarshamn och ett tag var ställningen 5-4, men till slut orkade inte Målilla längre. Då rann det iväg. Slutresultatet skrevs till 11-4. 

Leif Malmborg: 

 – Det var första gången på skridskor för några. Sedan saknar vi tre, fyra spelare fortfarande. Men en bra genomkörare ändå, och Oskarshamn är ett bra lag. 

Målen i GoIF gjordes av Eric Sundberg 2, Eric Karlström och så var det ett självmål. 

Nästa helg åker Målilla till Nässjö för att vara med i Stinsen Cup. Där kommer de möta division 1-lagen Finspång och Oskarshamn (ännu en gång), samt Nässjös B-lag, som liksom Målilla lirar i "tvåan". 

 – Det kommer bli tufft, men matcherna är bara 2x30. Vi känner att vi ändå kan kämpa på när det är lite kortare. Det blir en bra genomkörare att få några matcher på stor is, säger Leif Malmborg. 

Ja, för i Målilla blir det ingen is förrän i november. Fram till dess fortsätter de träna två gånger i veckan i Virserum. 

Serien drar igång den 8 november, och som väl de flesta vet spelar Målilla i division 2 den här säsongen. 

 – Vi ville satsa på våra egna killar. Vi har ett ungt och ganska tunt lag, så ettan hade blivit lite för tufft. Men vi satsar på att ligga på övre halvan av serien och målet är att spela i division 1 igen inom snar framtid, säger Malmborg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om