Så tänker Vimmerby IF om Bullerby Cup

Coronaviruset sprider en osäkerhet i hela idrottsvärlden. I Vimmerby IF följer man utvecklingen noga. Inte minst med tanke på Bullerby Cups betydelse för föreningen.

30 juli till 1 augusti avgörs den 44:e upplagan av Bullerby Cup. Det är i alla fall förhoppningen.

30 juli till 1 augusti avgörs den 44:e upplagan av Bullerby Cup. Det är i alla fall förhoppningen.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2020-04-06 21:15

Tidigare idag berättade vi om Semesterracets osäkra framtid – på grund av coronaviruset. Även den stora ungdomsturneringen Bullerby Cup riskerar att drabbas den här sommaren.

– Det enkla svaret är att vi avvaktar och följer utvecklingen. I nuläget jobbar vi på som vanligt i tron och förhoppningen att Bullerby Cup ska arrangeras som planerat, säger Leif Carlsson i Vimmerby IF.

Känner du någon oro?

– Det är klart att man gör. Det är omöjligt att veta hur sommaren kommer utveckla sig. Det enda vi kan göra är att följa alla rekommendationer som vi får. Samtidigt är jag positiv och tror på det bästa. 

Den senaste veckan har flera stora idrottsevenemang i maj och juni ställts in på grund av den rådande situationen. Vimmerby IF:s "fördel" är att Bullerby Cup arrangeras 30 juli–1 augusti.

– Än så länge har vi inte satt någon deadline för när vi behöver ta ett beslut om årets turnering. Vi håller tummarna för att läget förbättras så snart som möjligt, säger Leif Carlsson.

Det är cirka 200 ungdomslag som har anmält sig till årets stora fotbollsfest i Vimmerby.

– Det är en väldigt bra nivå, precis där vi vill vara.

Är det många lag som hör av sig och är oroliga?

– Det har faktiskt varit ganska lugnt. Vi har fortlöpande information på vår hemsida, där lagen kan följa hur vi tänker och agerar, säger Leif Carlsson.

Om Bullerby Cup tvingas ställa in kommer VIF betala tillbaka alla deltagaravgifter.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!