Så slutade seriefinalen mellan Kalmar och VH

Kalmar har varit en tuff motståndare för Vimmerby hela säsongen. Inget undantag den här gången i Iffe-hallen. VH lyckades dock vinna efter en gastkramande uppgörelse och segrade med 5-3.

Serieledarna Vimmerby gjorde det bra och vann mot Kalmar.

Ishockey2020-01-19 18:23

Det blev som väntat en högdramatisk seriefinal mellan Kalmar och Vimmerby. Inför matchen hade VH ett klart övertag poängmässigt och hade sju pinnar mer än KHC.

VH hade åtta raka vinster i fortsättningsserien och kom med ett starkt självförtroende – trots den svaga insatsen borta mot Tyringe i fredags.

Hemmalaget inledde frejdigt och med mycket energi. I den sjunde minuten kom också ledningsmålet. Precis efter att VH klarat av ett numerärt underläge, prickade Johan Järlefelt snyggt in 1-0.

Vimmerby svarade omedelbart. Nils Rygaard gjorde precis som Järlefelt strax innan, tryckte in en retur. Det var Rygaards första mål i VH-dressen.

Några minuter senare var han även inblandad i Vimmerbys ledningsmål. Niklas Salo visade att målformen håller i sig och satte vackert 1-2 mellan benen på Kalmars målvakt. Rygaard och Kristoff Kontos stod för förarbetet.

VH gick till periodvila med ett mål upp och gjorde en stark andrahalva av perioden.

Mittperioden dominerades av Kalmar, precis som var fallet när lagen möttes i Vimmerby senast. Det var ändå VH som utökade till 1-3 genom Pierre Gustavsson.

Kalmar fick kort efter ett gyllene läge att komma ifatt, då de fick spela i fem mot tre i nästan två minuter. Vimmerby lyckades nästan hålla stången, men storspelande Tomas Rydén i VH-kassen kunde inte stoppa Sebastian Ottossons stenhårda skott. Efter reduceringen handlade nästan allt om Kalmar. De tryckte på stenhårt för en kvittering i mittperioden, men misslyckades. Mycket tack vare Rydéns inspirerande målvaktsspel.

Sista perioden var helt öppen. Det svängde framåt tillbaka. Nye backen Vilmer Lindblad pangade in 2-4 för VH, men bara några sekunder senare reducerade Kalmar. Med ett uppoffrande försvarsspel lyckades VH hålla undan för ett vilt jagande Kalmar. I öppen kasse avgjorde Max Popovic definitivt med sitt 3-5-mål.

VH tog därmed en superviktig seger och är nu tio poäng före Kalmar i tabellen.

Fakta

Kalmar-VH: 3-5 (1-2, 1-1, 1-2)

Målen: 1-0 (7.48) Johan Järlefelt, 1-1 (8.42) Nils Rygaard (Linus Ljung, Kristoff Kontos), 1-2 (11.14) Niklas Salo (Kristoff Kontos, Nils Rygaard), 1-3 (27.47) Pierre Gustavsson (Anton Carlsson, Oskar Carlsson), 2-3 (30.23) Sebastian Ottosson), 2-4 (45.56) Vilmer Lindblad (Pelle Ström, Oscar Gustafsson), 3-4 (46.08) Jarkko Oikarinen, 3-5 (59.00) Max Popovic (Pelle Ström).

Skott: 30-30

Karta: Kalmar