Så slutade den spännande seriefinalen

Hultsfreds FK hade ett klart grepp om seriefinalen mot Vimmerby C. Men i andra bytte matchen skepnad och gästerna lyckades få oavgjort. "Rättvist", tyckte både tränarna efter 2–2.

Moa Thorstensson fixade både reduceringen och kvitteringen för Vimmerby C.

Moa Thorstensson fixade både reduceringen och kvitteringen för Vimmerby C.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2019-08-23 22:20

HFK leder visserligen fortfarande serien med fyra poäng före Vimmerby, men avståndet kunde ha varit större än så.

– Jag vet inte riktigt vad som händer efter paus. Vimmerby kom ut som ett helt nytt lag och följde tränarnas instruktioner perfekt. Det var roligt att se. För oss var det lite tvärtom. Jag är besviken att vi inte gör det bättre, säger HFK-tränaren Peter Jaldefeldt.

Han fick se sitt lag göra både 1–0 (Julia Johansson) och 2–0 Laura Solterbeck) i den första halvleken – och det var i underkant.

– Vi skulle nog ha stängt matchen efter 45 minuter, säger Jaldefeldt.

Det ska också sägas att matchen fick en trist inledning, då en VIF-spelare tvingades åka ambulans efter att ha skadat ena axeln.

– Det var otäckt. Något hände med axeln, säger tränaren Lasse Gustavsson, som tyckte att Vimmerby inte riktigt var med i matchen första halvlek.

Sedan blev det skillnad...

– Vi tar över nästan helt. Moa Thorstensson gör två fina mål, varav ett på frispark.

Derbyt slutade 2–2 och som sagt var tränaren överens om att det var rättvist. I HFK fick Julia Johansson, Marica Lindblad och Malin Rydén bäst betyg. I Vimmerby blev målvakten Ellen Gustavsson utsedd till matchens bästa spelare. Plus också tvåmålskytten, Kajsa Widéen och Kujtese Rexha.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om