Sebastian Kauppila gjorde succé i Vimmerby Hockey under den gångna säsongen. Under sommaren har han provtränat med allsvenska AIK, men det ledde inte till något kontrakt för 24-åringen.

När det stod klart att Kauppila var tillgänglig började Vimmerby Hockey fila på en lösning för att få hem finländaren. Nu har klubben gått ut med en efterlysning för att kunna ordna ett jobb åt spelaren i Vimmerby. Dessutom uppmanar man supportrar och samarbetspartners att lämna ett ekonomiskt bidrag för att täcka omkostnader kring värvningen. Bidraget kan skickas in till ett särskilt Swish-konto som klubben öppnat upp för ändamålet.

– Vi vill vara tydliga i att vi inte hade räknat med Kauppila i årets trupp, och med den budget vi har vill vi också kunna räkna in en eller två vassa offensiva förstärkningar innan seriestart. Men när möjligheten dök upp med Kauppila, så känner vi att vi måste försöka göra allt som vi kan för att han ska kunna spela här. Det är en klassback och en superkille att ha i ett lag. Vi är oerhört tacksamma för all möjlig hjälp, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson.