LÄS MER: Så blir laget mot guldfavoriten

När Daniel Davidsson rullade ut i premiären mot Eskilstuna Smederna så var det första gången sedan den allsvenska finalen i höstas som han stod vid startgrinden ihop med tre andra förare.

Ja, faktum är att det var första gången som han överhuvutaget stod med framhjulet mot tejpen.

Två klockrena starter och åtta varv senare så hade han tagit sina två första heatsegrar för säsongen. Själv hade dock gärna haft några matcher ytterligare i kroppen.

– Det är ju inte optimalt. Jag har ju fortfarande kört för lite egentligen. Men jag är inte så jättekänslig för det. Det är något som har kommit med åldern. Jag behöver inte köra en massa oviktiga tävlingar för att komma igång. Men det är ett jäkla bekymmer när man är svensk och inte har kontrakt utomlands. De drar ju igång mycket tidigare i både Polen och England så de som kör där ligger ju långt före oss som inte gör det, säger Daniel.

Han fortsätter:

– Men jag har tränat mycket och tränat bra. Och den här veckan börjar ju allsvenskan och då blir det ju två matcher i veckan. Då är det ju igång ordentligt och det ska bli skönt.

Nu var det inte bara Daniel Davidsson som imponerade i premiären. Direkt i återkomsten till elitserien så slog Piraterna till och besegrade de regerande svenska mästarna.

– Det var starkt av oss att ta det och lyckas hålla ihop det. Det var nog inte så jättemånga som hade trott det. Det var ju en skräll, så var det ju, säger han.

I den andra omgången så ställs Piraterna mot fjolårets SM-tvåa Dackarna. Ett Dackarna som inför säsongen utsetts till de stora guldfavoriterna.

Men som bara veckan innan premiären fick två tunga smällar. Först när Greg Hancock meddelade att han tar time-out sedan hans fru drabbas av cancer. Därefter skadade sig Maciej Janowski och är även han borta en tid.

Och i torsdagens premiär mot Smederna så förlorade Dackarna med 49–41.

– De har ju haft sin beskärda del av motgång redan. Men de är ju ett kompetent lag även utan Hancock och Janowski. Matchen mot Smederna var ju en regnmatch och då kan vad som helst hända. Så den kan man inte dra för stora växlar på.

Vad tror du om era chanser?

– Det är många av oss som gillar banan där. Men det är ju en fruktansvärt svår bortamatch. Mycket ligger ju i att vi gör som vi gjorde här uppe. Det är vi som lag som måste göra det. Alla måste kitta i och ta sina poäng.