SĂ„ ska Åtvidabergs FF klara krisen

LĂ€get för Åtvidabergs FF Ă€r som för mĂ„nga andra i coronatider. Utsatt. "Vi har dragit i bromsen. För allt", sĂ€ger Maria Eklund.

För tillfÀllet Àr det inget spel pÄ Kopparvallen.

För tillfÀllet Àr det inget spel pÄ Kopparvallen.

Foto: Jeppe Gustafsson

Fotboll2020-04-07 09:44

Nya ordföranden kunde onekligen ha fÄtt en enklare start pÄ sitt uppdrag i klassikerklubben. Redan frÄn början var det ekonomiska lÀget allvarligt och trots tvÄ Är med plusresultat Àr det negativa egna kapitalet ett fortsatt tungt ok att bÀra.

Och Maria Eklund hymlar inte om det stora allvaret i situationen.

Hon sÀger:

– Det Ă€r bara titta hur det ser ut i vĂ€rlden. MĂ„nga företag gĂ„r under och det gĂ€ller Ă€ven föreningar. Men vi ska se till ÅFF lever vidare Ă€ven efter den hĂ€r krisen. Vi har dragit i bromsen. För allt. Det Ă€r köpstopp i föreningen och trĂ€ningsstopp pĂ„ Kopparvallen innan vi förhandlat fĂ€rdigt med kommunen.

Just hyreskostnaderna Ă€r en mycket tung kostnadspost och dĂ€r pĂ„gĂ„r diskussioner med Åtvidabergs kommun dĂ€r klubben ber om anstĂ„nd med utbetalningarna.

– Jag upplever det som att vi har en god dialog. Att vi kommer överens Ă€r en förutsĂ€ttning för att vi ska klara det hĂ€r. Vi kommer ocksĂ„ att söka alla möjliga stödpaket och har bland annat dragit igĂ„ng insamlingskampanjen "Jag skulle varit dĂ€r", sĂ€ger Eklund. 

Har spelarna i A-laget permitterats?

– Nej.

I den nya tillvaron i division 2 rĂ€knar ÅFF med en omsĂ€ttning pĂ„ cirka sex miljoner kronor. För inte sĂ„ mĂ„nga Ă„r sedan var den uppe i det tredubbla. Det gör att fallhöjden inte blir lika hög, men samtidigt att Ă€ven intĂ€kterna Ă€r pĂ„ en helt annan nivĂ„.

– En stor del av vĂ„ra intĂ€kter kommer frĂ„n sponsorer och att företag som varslar personal inte kan ge ÅFF pengar förstĂ„r alla, sĂ€ger Maria Eklund.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!