Så når Vimmerby Playoff 2

Vimmerby Hockey är i detta nu på väg upp till Mariestad. En bortamatch som kommer bli direkt avgörande i jakten på Playoff 2 efter gårdagens resultat i Allettan.

Vimmerby Hockey är redo för spel i playoff 1. Där väntar Enköping.

Vimmerby Hockey är redo för spel i playoff 1. Där väntar Enköping.

Foto: Michael Nordin

ishockey2019-02-17 13:05

Efter att Tranås besegrade Kristianstad (3–2) i går är Vimmerby Hockey mer eller mindre piskat att vinna i dag mot Mariestad. Tranås innehar just nu den viktiga tredjeplatsen, som ger en direktplats till Playoff 2, med sina 30 poäng. Två poäng bakom ligger just nu Vimmerby, som har en match mindre spelad. För att Vimmerby ska ha allt i egna händer att knipa tredjeplatsen inför den sista omgången krävs det att VH i alla fall får med sig två poäng från Mariestad i dag.

I den sista omgången möter Vimmerby nästjumbon Hanhals på bortais. Tranås möter Huddinge, som liksom Hanhals redan är klara för Playoff 1. Tabellfemman Troja/Ljungby har fortfarande en chans att nå tredjeplatsen. Men då krävs det vinst mot Visby/Roma i sista omgången samt att Tranås förlorar och att Vimmerby bara får med sig max två poäng från Mariestad och Hanhals.

Skulle det bli en målskillnadshistoria mellan Troja, Tranås och VH är det de sistnämnde som har klart störst fördel. VH ligger just nu på +19, Tranås +5 och Troja +2.

– Det är en klart viktig match i dag. Men vi kommer med mycket självförtroende och många i laget spelar sin bästa ishockey för säsongen just nu, säger Vimmerbys tränare Phil Horsky.

Vimmerbylaget sitter just nu i bussen på väg upp till Mariestad. I bussen finns nyförvärven Alexander Henriksson och Kevin Karlsson med.

– Kevin kommer vara sjundeback i dag. Väldigt kul att han hoppar in direkt, han är redo. Hans speltid i matchen kommer bara öka och öka, säger Phil Horsky.

Forwarden Alexander Henriksson går in i andrafemman med Måns Carlsson och Hampus Harlestam. Efter Tomas Rydéns lysande insats senast mot Troja/Ljungby får han nytt förtroende i VH-kassen i dag.

Vi liverapporterar från dagens match på plats i Mariestad. Nedsläpp är 16:00.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!