Så laddar Virserum för kvalserien

För tredje året i rad ska Virserums SGF spela kvalserien till Hockeytvåan. Mycket har laget lärt sig genom åren och i år vill de komma mer förberedda än någonsin.

Virserums SGF börjar nu ladda för kvalserien till Hockeytvåan.

Virserums SGF börjar nu ladda för kvalserien till Hockeytvåan.

Foto: Torbjörn Allvin

ishockey2019-02-18 12:00

Under söndagen spelade Virserums SGF sin sista match i Alltrean. Laget vände och vann mot Osby och slutade på en fjärdeplats i serien. Så här summerar tränare Fredrik Pettersson årets prestation i Alltrean:

– Med helheten är jag jättenöjd. Vi hade en dipp i början av december och in i januari, men under den sista delen mobiliserade vi oss på ett bra sätt. Vi slog alla lag i serien minst en gång och fixade vårt delmål i form av en plats i kvalserien.

Den 8 mars drar kvalserien till Hockeytvåan igång. Virserum kommer spela i en grupp av fyra lag där alla möter varandra två gånger. Tabellettan kniper en uppflyttningsplats. Klart är att VSGF får Trelleborg i sin grupp, de andra två lagen är inte klara än. Men det kommer bli sjuan från Hockeytvåan A eller B och en segrare från Playoff från Hockeytrean, båda lagen från Region Syd.

– Det är bara hålla tummarna för så korta bussresor som möjligt. Men sen är det så intensivt ändå med sex matcher på två veckor, säger Fredrik Pettersson.

Det här är tredje året i rad som VSGF tagit sig till kvalserien och mycket har de lärt sig om förberedelseprocessen.

– Så är det. Vi måste ha en tanke på hur och när vi tränar. Första veckan kan vi köra lite "flåspass", men sen när vi väl spelar matcher kan det räcka med enkla fyspass.

Två saker vill Pettersson att hans lag ska bli bättre på. Dels bortaspelet, men även powerplay.

– På bortplan måste vi hitta ett sätt att kunna spela lite annorlunda på. När det det gäller PP måste spelarna som är på isen ta ett större ansvar och göra det vi kommit överens om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!