Så har det gått för spelarna som lämnade VH

Nyförvärven Henrik Eriksson och Jesper Bärgård, men även Alexander Andersson och Martin Jönsson har lämnat Vimmerby Hockey under säsongen. Vi kollade hur det har gått för dessa spelare.

Alexander Andersson har gjort det riktigt bra i Halmstad Hammers efter att han lämnade VH.

Alexander Andersson har gjort det riktigt bra i Halmstad Hammers efter att han lämnade VH.

Foto: Arkivbild

Ishockey2020-01-21 12:39

Henrik Eriksson kom till Vimmerby Hockey som en prestigevärvning. Han var tänkt att bli en viktig poängspelare, menså blev det inte. 24-åringen lämnade efter tio matcher, med två mål och fyra assist på kontot. 

Nu har Eriksson gjort succé i sin nya klubb, Ringerike, som spelar Norges näst högsta serie. Där har det blivit 17 mål och 12 assist på bara 18 matcher. Henriks poängsnitt är bäst i Ringerike och tionde bäst i serien. Laget ligger trea i tabellen.

Alexander Andersson lämnade Vimmerby efter fem matcher och skrev på för Halmstad Hammers som tog sig vidare till Allettan. 21-åringen har gjort 3 mål och 16 assist på 23 matcher i den Halländska klubben. Det går även bra för laget. De ligger för närvarande trea i Allettan, med fem segrar och tre förluster. 

Jesper Bärgård började lovande i Vimmerby, men fick allt mindre förtroende. Efter 21 matcher (tre mål och fem assist) lämnade han klubben och skrev på för Tranås i Allettan. Där har det gått tufft för TAIF, som bara vunnit två matcher och förlorat sex. Bärgård har stått för två mål och två assist på åtta matcher. 

Martin Jönsson var het på försäsongen, men fick det sedan inte att fungera. Inför vårserien valde Martin att ta en timeout från hockeyn och VH, men han har spelat lite grann med sin moderklubb Nässjö HC i division 2. Där har det blivit sex matcher, ett mål och två assist för 21-åringen. 

Källor: eliteprospects.com och swehockey.se

Martin Jönsson tröttnade på ishockeyn, men nu har han spelat lite med Nässjö i division 2.
Martin Jönsson tröttnade på ishockeyn, men nu har han spelat lite med Nässjö i division 2.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!