Så gick tränarsnacket efter matchen

Vimmerbys tränare Jonas Karlsson hyllar laginsatsen efter en av säsongens bästa insatser. "Jag är stolt över tjejerna", säger han efter 0–1-förlusten mot Bergdalens IK.

Alicia Strand fick lämna planen skadad i förlusten mot Bergdalens IK. Hon vilas i torsdagens match mot Jitex.

Alicia Strand fick lämna planen skadad i förlusten mot Bergdalens IK. Hon vilas i torsdagens match mot Jitex.

Foto: Jonas Axelsson

Fotboll2019-05-25 19:17

Det var inte mycket som skilde lagen åt på Arena Ceosvallen. Vimmerby IF vållade stora problem för serieledarna, särskilt i den första halvleken.

– Det är surt att vi inte kan få med oss en poäng när vi gör en så bra prestation. Det är frågan om det inte är den bästa prestation vi gjort lagmässigt i år. Jag tycker tjejerna är värda mer en sån här dag. Med lite tur hade vi kunnat få med oss alla tre poäng. Vi stör serieledaren över 90 minuter, varför kan vi inte göra det med alla lag, frågar sig Jonas Karlsson.

I Nathalie Johanssons frånvaro stod Vimmerby IF för en mycket bra kollektiv insats.

– Vi måste gå ihop nu när vi har vår stjärna skadad. Vi måste göra det här tillsammans nu. Det är en laginsats som måste till under hela säsongen. Om vi jobbar för varandra under match och träning kommer det här att gå jättebra, det är jag helt övertygad om, säger Jonas Karlsson.

Är det någon som förtjänar extra beröm?

– Anna Karlsson sticker ut med det jobbet hon gör. Men alla ska ha beröm. Vi följer matchplanen helt och hållet. Jag är stolt över tjejerna.

I motståndarlägret var man imponerade över Vimmerbys kämpaglöd.

– De hade den bästa viljan, helt klart. Vi kom undan med blotta förskräckelsen i första halvlek. Och i andra halvlek var de farliga in i det sista. Jag tycker att Vimmerby är bättre än tabellen visar, säger Kjell-Åke Pettersson, tränare i Bergdalens IK.

Trots segern är han inte helt nöjd med det egna lagets prestation.

– Vi fick inte till något passningsspel. Men laget ska ha beröm för att de bet i och kämpade. Det handlade om inställning idag och oavgjort hade kanske varit ett mer rättvist resultat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!