Så gick tankarna på fotbollsmötet

När beskedet kom att seriepremiärerna för lokalfotbollen flyttas fram i tiden, väcktes idén om en träningsserie för herrlagen i Vimmerby kommun. I måndags kväll träffades klubbarna på Ulfveskog i Södra Vi.

På initiativ av Södra Vi IF hölls ett möte på Ulfveskog med kommunens herrlag.

På initiativ av Södra Vi IF hölls ett möte på Ulfveskog med kommunens herrlag.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-03-30 19:47

Det är Södra Vi IF som väckt intresset för en lokal träningsserie. 

–  Vi började prata om det här när förbundet meddelade att tävlingssäsongen skjuts upp. På något sätt vill vi föra lokalfotbollen vidare, sa Södra Vi:s tränare Peter Magnusson inför mötet. 

Han sa också:

–  Det viktigaste är att vi träffas och diskuterar hur vi kan gå vidare. 

Det var precis vad som skedde. 

Daniel Ohlsson, tränare i Gullringens GoIF, var en av dem som var med på fotbollsmötet. 

–  Det var ett bra möte. Alla kommunens herrlag var på plats, säger Ohlsson och hyllar initiativet:

–  Det låter som en jättebra idé och nästan alla var positiva och verkar ställa sig bakom det här. Om det är något av lagen som inte vill vara med, så finns det nog andra klubbar utanför kommunen som vill spela. 

Vad innebär det?

– Tanken är att alla lag spelar sju matcher, där man varvar hemmamatcher och bortamatcher. Vi får se det som träning, men jag vet hur det är och hur jag själv fungerar. Alla är tävlingsinriktade och kommer räkna poäng ändå när vi möts. 

När tas beslut om det blir en träningsserie eller inte?

– Vi skulle höras igen i slutet av den här veckan. 

När startar serien i så fall?

– Sista helgen i april är det tänkt. Jag tycker det här låter spännande och framför allt är det ett bra sätt att hålla uppe motivationen hos spelarna. 

Så här säger Peter Magnusson: 

–  Det var ett bra möte och också ett bra bemötande från klubbarna. Alla är överens om att vi ska försöka hitta en vardag för fotbollen igen, såklart inom ramen vad vi kan göra och enligt Folkhälsomyndigheten och Smålands FF:s riktlinjer. 

–  Vi har varit noggranna och gjort en riskanalys för att inte sprida smittan vidare. Vi har betonat vikten av allt från hygien till att en lokal träningsserie inte innebär långa resor och att man inte tränar och spelar när man är sjuk. Det gäller att hålla stenhårt på reglerna, säger Magnusson.

Senast fredag ska det tas ett beslut.

–  Alla klubbar måste ta det här först med sina styrelser. Vi får avvakta fram tills dess, men jag har en god förhoppning om att alla lag kommer att vilja vara med. Och det kan bli intressant då de flesta lagen i kommunen är jämna divisionsmässigt. 

Så är det. Förutom Frödinge spelar alla de övriga sju lagen i antingen division fyra eller fem. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!