Så gick det i kvällens matcher

Under söndagskvällen spelades det tre lokala dammatcher. Här är en sammanställning.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Fotboll2019-05-19 21:25

Vimmerby IF B–Nässjö FF 0–2

VIF gjorde en bra hemmamatch i damtrean. Men det blev ingen poäng. I den 85:e minuten gjorde Nässjö 1–0. I slutet kom även 2–0.

– Det var inte alls rättvist. Vi hade bra koll på matchen och borde ha vunnit. Den sista kvarten gick vi ner på en trebackslinje i jakten på ett segermål. Då fick Nässjö ett omställningsläge som de utnyttjade, säger VIF-tränaren Håkan Ericsson.

– Trots förlusten är vi väldigt nöjda med insatsen. Tjejerna hade mycket energi och jobbade som ett lag.

BK Derby–Rimforsa IF 2–8

Mål, RIF: Sofia Ejlertsson 4, Joy Avergas 2, Fredrika Wallman, Joy Schuiling.

Efter 60 minuters spel stod det 1–2. Så långt hade Rimforsa gjort en svag match. Då fick tränaren Mats Andersson höja rösten.

– Vi hade en liten samling i samband med ett spelavbrott där jag sa några väl valda ord. Spelarna var ganska loja, så det behövdes en väckarklocka. Den sista halvtimmen såg det mycket bättre ut. Det ska vara en sådan här skillnad mellan oss och Derby, säger Andersson som ger extraplus till vänsterbacken Nellie Asterling och fyramålsskytten Sofia Ejlertsson.

Södra Vi IF–Rosenfors IK 0–13

Mål: Ida Hansson 3, Nicole Nilsson, Ellen Mobelius 2, Isabella Björk 2, Emma Mobelius, Myrra Lundgren, Bianca Karlsson, Alma Karlsson.

Som siffrorna antyder var det klasskillnad i söndagens match på Ulfveskog.

– Vi spelade niomanna, så det var stora ytor. Det var spel mot ett mål nästan hela tiden, säger RIK-tränaren Ola Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om