CL98IC–Vimmerby 6–3 (1–1, 2–0, 3–2)

Inför matchen mellan CL98IC och Vimmerby handlade det mesta om Victor Wall och om hans knä skulle stoppa honom från spel. Men med var han och han fick se sitt VIBK få en riktig drömstart. Jonatan Green bröt ett anfall och skickade in 0–1 för VIBK, men sen gick gästerna ner sig.

– Det var mer eller mindre ett slumpmål. Vi är inte med på fötterna överhuvudtaget och det straffar sig, säger VIBK:s tränare Peter Kronstrand.

Det unga Kalmarlaget gick upp till en 3–1-ledninginför sista perioden och här var VIBK illa ute. Men i den tredje hämtade gästerna ikapp till 3–3 efter mål av Victor Wall och Johan (den äldre) Carlsson. Utan att imponera var Vimmerby tillbaka, men CL98IC var klart starkast denna afton. Kalmarlaget återtog ledningen och vann till slut matchen med 6–3.

– Det är ganska tomt just nu. Vi är inte där överhuvudtaget och var inte värda några poäng, menar Peter Kronstrand.

Extraplus tilldelades Jesper Nilsson och Jens Lidesjö.

– I övrigt är det bara materialförvaltaren Theo Persson som ska ha beröm efter denna insats.

Malmbäck–Svala 17–3 (4–1, 11–0, 2–2)

Svala fick konstatera en svidande storförlust även i den andra matchen för säsongen. Borta mot Malmbäck hade det unga Mörlundalaget ingen större chans och det blev förlust med hela 17–3.

– Vi var bara nio utespelare så det var inte lätt. Man kände igen allihop i Malmbäck och de är duktiga. Vi kämpade på väl, men det var inget snack, säger Svalas Simon Rydén.

Målskyttar i Svala var Henrik Svensson, Simon Rydén och Simon Karlström.

Vimmerby B–Ariel 9–7 (4–3, 2–0, 3–4)

Vimmerby B var snäppet vassare och drog det längsta strået mot Ariel med segersiffrorna 9–7. Efter två öppningsförluster fick VIBK därmed smaka på första segern för säsongen.

Målskyttar i Vimmerby B var Einar Karlsson 4, Jonas Friberg 2, Christoffer Ekberg 2, Oskar Snickars.

Hos gästerna nätade Rasmus Karlsson 2, Joakim Dolk 2, Anton Segerhjelm, Viktor Zetterling, Robin Berggren.