Södra Vi–Målilla 1–0

Södra Vi är fortsatt obesegrat i den nordöstra femman. En spelmässigt kampfylld match slutade med till slut med en uddamålsseger. Matchens enda mål kom med cirka kvarten kvar, när Anton Brorsson slog ett fint inlägg som Tarek Bayazid kunde nicka in. Målilla hade också sina lägen, både före och efter målet men de tre poänge stannade i Södra Vi.

– 1-0-segrar är bland de skönaste. Målilla gick ut och backade hem och krympte våra ytor, de gjorde det svårt för oss och var duktiga i sina omställningar. De har också ett par lägen, medan vi ägde mest boll. Men jag tycker inte vi ska be om ursäkt för segern. Jag tycker att vi totalt sett är bättre än dem, även om Målillas tränare kanske inte tycker så, säger Södra Vi-tränaren Peter Magnusson.

Målillatränaren Patrik Gunnarsson var nöjd med sitt lags insats - trots förlusten.

– Den utgångspunkten vi hade i matchen stämde till punkt och pricka. De äger väl matchen mer än oss, men vi had ett stolpskott och två i ribban, och tycker att vi var värda ett mål och en poäng. Vi försvarar oss bra och har de betydligt hetare chanserna, sedan får de får de säga vad de vill, säger Patrik Gunnarsson, som ville ge hela laget en eloge för en bra kämpainsats.

Magnusson ville framhålla backlinjen med Daniel Johansson, Elias Hallingfors och Jacob Fridell.

Mål, Södra Vi: Tarek Bayazid.

Timmernabben–Djursdala 7–0 (3-0)

Djursdala lyckades till slut inte utmana topplaget Timmernabben på allvar. Efter en pigg start av DSK så kunde hemmalaget få utdelning tre gånger om i första halvlek, efter lite klena försvarsinsatser av DSK. DSK hade också sina lägen, men lyckades inte få bollen i mål. I andra halvlek kunde Timmernabben dra ifrån till klara 7-0.

– Timmernabben var bra, och vann rättvist, även om det blev några mål för mycket. De är starka i närkampsspelet och vann nästan alla dueller. Vi är lite naiva i försvarsspelet och det straffade sig, säger DSK-lagledaren Göran Svensson om matchen.