Så gick det för Vimmerby i Norrköping

Bottenmöte och superviktiga poäng på spel i bottenstriden i division tre. Lindö mot Vimmerby. Och det blev en viktig seger för VIF, där avgörandet till 3–2 kom på övertid. "En grym lagsinsats", säger David VIF-ledaren David Lindgren.

Oskar Bergman nickade in kvitteringen för Vimmerby.

Fotboll2019-08-24 15:02

Det blev en högdramatisk match – som väntat.

Efter flera förluster i rad, vände så trenden förra helgen när VIF besegrade topplaget Eneby med 2–1. I eftermiddag väntade ett annat lag från Norrköping, Lindö FF, som vann mötet i våras.

Det var också hemmalaget som fick den bästa starten, då 1–0 kom efter 18 minuter genom Gustav Azelius.

Sedan var det dags för Oskar Bergman att kliva fram. Efter en hörna nickade backen in kvitteringen i den 29:e matchminuten. Det var också ställningen i paus.

Lindö satsade mycket på snabba omställningar på sin konstgräsplan.

VIF vaskade inte fram så värst mycket chanser, men det var ytterst nära 1–2 när Ludwig Strömbom serverade Amel Komina en fin passning. Tyvärr för Komina och VIF gick bollen över ribban.

I början av den andra halvleken gjorde VIF tre snabba byten: William Westerholm, Mohammad Jafr och Simon Sandholm kom in på planen. Det skulle visa sig vara avgörande byten.

Återigen visade Mohammad Jafr sin målfarlighet när han strax efter Lindös ledningsmål fixade en ny kvittering för Vimmerby efter inspel från Simon Sandholm. Då stod matchklockan på minut 84. Det var anfallarens tionde mål den här säsongen.

Vimmerby hade inte fått nog där. I den 90:e minuten kom avgörandet – genom Sandholm.

– Simon var kylig innan han tåfjuttade in 3–2. Det var ett otroligt skönt mål, säger David Lindgren och fortsätter:

– Det var en ny moralhöjande vinst och killarna visade att de kommer göra allt för att försöka ordna nytt kontrakt.

I VIF var som sagt bytena lyckosamma. Rickard Thuresson gjorde en stark match på topp och backlinjen var stabil.