Så är läget inför helgens fotboll

Nu kickar den lokala fotbollen igång på allvar. På lördag tar Vimmerby Dam emot Växjö DFF och så möts Gullringens GoIF och IFK Tuna. Vi liverapporterar från båda matcherna.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2019-02-22 20:30

Först ut är mötet mellan Vimmerby IF och Växjö DFF, som startar klockan 12:00. VIF mönstrar ett starkt lag – där nyförvärven Vilma Winkvist, Frida Pöder och Tilda Föghner tar plats i truppen. I övrigt gör Maria Anspach en intressant comeback. Här är hela truppen: Elin Ryd, Maria Anspach, Greta Koponen, Malin Söderlund, Matilda Strömdahl, Vilma Winkvist, Anna Karlsson, Andrea Lundgren, Alicia Strand, Frida Pöder, Nathalie Johansson, Julia Rosin, Tilda Föghner, Maja Allvin och Alice Fröjd.

Första matchen

Matchen mellan IFK Tuna och Gullringen (startar 14:00) kittlar naturligtvis, då de kommer att stöta på varandra i serien framöver.

Så här säger den nytillträdde IFK-tränaren Mattias Gustavsson:

– Det känns spännande och lite pirrigt, då det är min första match som tränare i Tuna, säger Gustavsson.

Han har tidigare varit tränare och ledare i Hjorted/Totebo.

Vad vill du se?

– Vi har inte haft någon jättenärvaro på träningarna, men jag vill att vi håller ihop lagdelarna på ett bra sätt. Det får inte bli något stort hav emellan.

Har du tillgång till alla spelare?

– Nja, truppen är inte helt spikad, men jag räknar med att de allra flesta kan vara med. Däremot missar Magnus Pettersson matchen.

Nyförvärvet Ted Åström-Åberg är en av dem som är uttagen.

Ung debutant

Gullringens tränare Daniel Ohlsson säger så här inför årspremiären:

– Vi jobbar med att utveckla vårt 3-5-2-system, men det är alltid svårt att veta vad man ska förvänta sig av den första matchen. Det blir säkert lite tillknäppt.

Nyförvärven Jonatan Carlson och Linus Lindblom är med i truppen, liksom 14-årige Melker Johansson som gör debut i A-lagssammanhang.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om