Så är läget i Vimmerby Hockey

Silly Season pågår för fullt. Här är en lägeskoll med Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson – som har många bollar i luften just nu.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2019-04-23 21:30
Till att börja med: Vad är det för status på tränaren Phil Horsky?

– Det spåret lever i allra högsta grad. Vi hoppas fortfarande på Phil. Vi snackade så sent som i går (måndags). Vi är väldigt ärliga mot varandra. Han vet att vi har kontakt med andra potentiella tränare, medan vi vet att han har kontakt med andra klubbar. Det är inga konstigheter, säger Morgan Persson.

Hur många andra tränarspår jobbar ni med i det här läget?

– Utöver Phil har jag kontakt med tre tänkbara huvudtränare. Vi vill självklart att det ska bli klart så fort som möjligt, men det viktigaste är att det blir rätt. Vi får se om det dröjer en, två eller kanske tre veckor till.

Elva spelare har kontrakt över nästa säsong. Vad tycker du om lagbygget hittills?

– Det känns jättebra. För att vara den 23 april tycker jag att vi ligger bra till. Vi har fått in flera duktiga spelare i truppen. Fridh är en duktig forward, Walldén kommer utmana Rydén om förstaplatsen i målet och den nye backen från Dalen, Edwin Johansson, har precis de egenskaperna som vi har sökt hos en defensiv back.

Kommer det hända något mer den här veckan?

– Jag hoppas det. Eventuellt kommer vi presentera en eller två spelare inom de närmaste dagarna. Vi väntar på besked från några spelare i den befintliga truppen, samtidigt som vi har kontakt med potentiella nyförvärv. Det är en intensiv period. Precis som det ska vara.

Är det några spelare som ni har räknat bort?

– Harlestam och Näsén är avskrivna. Det är inget att hymla om. Även om de inte har presenterats av någon klubb än räknar vi med att de kommer spela högre upp nästa säsong.

Enligt uppgift till vår tidning är poängkungen Måns Carlsson klar för en allsvensk klubb. Är det något du kan bekräfta?

– Nej, men jag har också hört det ryktet. Man kan väl säga så här: just nu räknar vi inte med Måns. Vi jobbar vidare med andra spår. Skulle det däremot inte bli något allsvenskt kontrakt är han jättevälkommen att fortsätta i Vimmerby. Det vet han om. Sedan tidigare har Måns fått ett kontraktsförslag av oss.

Hur blir det med finländarna?

– Fomin erbjöds inget nytt kontrakt. Salminen är också borträknad, åtminstone för tillfället. Däremot vill vi behålla Kauppila. Men jag tror att han tittar på något högre än division ett. Jag har i alla fall fått det intrycket av hans agent. Kauppila har också en speciell familjesituation med fru och barn hemma i Finland. Det skulle vara en om bonus om vi lyckas behålla honom, säger Morgan Persson.

* Utöver de nämnda spelarna är det klart att Ludvig Jardeskog (Karlskrona), Jonathan Stålberg (inget kontrakt) och Jacob Isaksson (slutar) lämnar VH.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!