Den här veckan har Vimmerby åkt på två jobbiga förluster i Allettan. I tisdags blev det 5–2 borta mot Kallinge – och i fredags kväll åkte VH på en oväntad 4–3-förlust mot Visby/Roma.

Anledning till oro?

Nej, inte enligt tränaren Phil Horsky. Han känner sig trygg med lagets prestationer.

– Som jag sa efter matchen mot Visby: jag är stolt att vi kom tillbaka efter de tre snabba baklängesmålen i den första perioden. Jag gillade kroppsspråket. Vi spelade för att vinna.

Har du videoanalyserat den matchen?

– Jag har kollat på en del sekvenser. Det jag kan känna är att vi kanske funderade för mycket där ute på isen. Det har varit mycket positivt snack efter att vi vann grundserien. Nu hamnade killarna med ryggen mot väggen. Men som sagt: jag gillade hur de hanterade matchen mot Visby, även om det blev förlust.

– Vi befinner oss i en process, där målsättningen är att vara ett vinnande lag i slutändan. Då kan det bli några förluster på vägen.

Mindre information

Under lördagsförmiddagen hade Vimmerby en enklare träning på cirka 30 minuter. Nu är det fullt fokus på söndagens uppgift: hemmamatch mot serieledande Kristianstad.

– Det blir mindre information och mindre video än tidigare. Nu vill jag att killarna ska gå ut på isen med ett positivt kroppsspråk och ha kul, säger Horsky.

Dina tankar om Kristianstad?

– Det är ett rutinerat lag med flera farliga forwards. De har killar som vet hur man vinner matcher. Men de gillar inte om spelet går snabbt. Det ska vi försöka utnyttja.

Pontus byter position

Henri Fomin missade Visby-matchen på grund av sjukdom. Nu är han redo för spel igen. Det innebär att Eddie Levin, som lånades in från IK Oskarshamn i fredags, inte kommer spela mot Kristianstad.

Blir det några andra ändringar?

– Pontus Johansson kommer spela ytterfoward, medan Oliver Kempainen blir center. I övrigt har jag inte bestämt hur formationerna ska se ut. I målet blir det Tomas Rydén som står.

* Vi kommer att liverapportera från söndagens match, som startar klockan 16:00.