Vi kan konstera en sak, som inte har med något skade- eller sjukdomsläge att göra. Inlånade HV 71-spelaren Kalle Smedberg kommer inte att medverka på onsdag.

– Nä, han kommer att slutföra säsongen med HV. Deras juniorlag är med och spelar om SM-medaljer, säger VH-tränaren Phil Horsky, när vi pratar med honom efter att han precis sett en träning med SHL-klubben Linköping.

– Jag passade på när inte vi inte hade någon träning.

Såg du något spännande?

– Ja, mycket. Man måste hela tiden försöka bli bättre som tränare. Det var en bra träning och kul att se. Jag såg en sak som jag tror att vi kan ha användning för i våra matcher framöver, säger Horsky utan att gå in i detalj vad det rörde sig om.

Han hyllar insatsen i söndags, borta mot tabelltvåan Kristianstad. Ett nederlagstippat VH, vände på oddsen och vann överraskande efter seger i sudden death.

– Det var en skön seger, en krigarinsats. Vi gjorde det fantastiskt bra i spelet utan puck. Det visade att vi har en trygghet i vårt grundspel. Vi vet också att vi släpper in få mål. Gör vi tre mål så har vi nästan alltid chans att vinna matcher, oavsett motstånd.

Vimmerby ligger på tredje plats, med tre omgångar kvar att spela. Närmast väntar alltså jagande Troja, som har lika många poäng som VH. Vimmerby har haft lätt mot det ex-allsvenska Ljungbylaget. I säsongens tre tidigare möten, så har "Tigrarna" vunnit samtliga.

Hur ser det ut på skade– och sjukdomsfronten?

– Jag räknar med att Pontus Näsén, "Jalle" (Jacob Isaksson) och Ludvig Jardeskog är med mot Troja. De var sjuka senast mot Kristianstad, men de har förhoppningsvis tillfrisknat och kan spela. Med Jakob (Karlsson), Oskar (Carlsson) och Anton (Carlsson) får vi avvakta.

På fredag kommer kaptenen Jakob Karlsson att ta bort gipset på sin skadade handled. Anton Carlsson fortsätter att följa "hjärntrappan" efter sin huvudskada mot Visby. Oskar Carlsson uppges vara borta i en månad efter sin handskada.

Under veckan kan, som vi tidigare rapporterat, Vimmerby Hockey få in två nya spelare.

– Det är vår förhoppning att vi kan förstärka med en back och en forward, säger Phil Horsky.

Hur är nära är det?

– Vi kommer troligtvis att avvakta onsdagens matcher innan vi går vidare.