Han är som ni säkert vet inte ny i tränarrollen i RIF. Det nya är att han är ensam huvudtränare i division fyra-klubben – som har ett intressant lag med många intressanta spelare.

Eller som Svensson säger:

– Kollektivet är grunden för att individen ska lyckas. Det är det vi hela tiden utgår ifrån.

Artikelbild

| Arvid Borell och Petter Melkersson är tillbaka i Rimforsa, efter att ha spelat i Grebo respektive AFK Linköping.

Hur går tankarna kring spelsätt. Är det några förändringar jämfört med när du och Johan Runesson var tränare tillsammans?

– Jag tror inte att det är så stora skillnader. Jag vill ha en tydlighet i sättet vi spelar, det är viktigt. Det ska vara ett styrt försvarsspel och ramar för anfallsspelet. I sista tredjedelen vill vi att kreativiteten ska flöda.

Hur har försäsongen varit?

– Vi har haft bra fart på träningarna och även gjort bättre och bättre prestationer i matcherna. Vi har en stabil grund att stå på, sedan finns det alltid saker att skruva på.

Artikelbild

| Erik Svensson är ny huvudtränare i Rimforsa IF. Han förfogar över en mycket intressant trupp. Siktet är inställt på toppstriden.

Det verkar som att du går in i säsongen med en bra känsla...

– Ja, en mycket god känsla. Jag tycker att vi har hittat en balans hur vi vill spela, både defensivt och offensivt. De perioder i matcherna vi är bra, ja... då är vi riktigt bra. Då vi är mindre bra, då faller vi aldrig ur ramen. Vi har en hög lägstanivå – och det är viktigt sett över 90 minuter.

Starka nyförvärv

Nästa vecka är det seriepremiär borta mot Ljungsbro. Rimforsa har fått in hel del drös med nya spelare.

– Det känns bra, såklart. Många av dem är också fostrade i klubben. Som bland andra Petter Melkersson och Arvid Borell.

Båda kommer med all säkerhet att bli viktiga för de svartvita under 2019 – och kommer också från spel högre upp i seriesystemet. Melkersson från AFK Linköping och Borell från Grebo.

Erik Svensson, som har sina rötter i Totebo, säger vidare att fokus den sista veckan inför premiären ligger på omställningsspelet och att i mer detalj träna på att laget är kompakt i försvarsspelet.

Persson har lagt av

Tittar vi till truppen, så är den stark – och bred.

– Vi har många ledare på planen. Det är viktigt, säger Erik Svensson och nämner spelare som bland andra kaptenen Tobias Lundh, Tobias Malmberg, Linus Skarin, Petter Melkersson och Henric Isaksson. Vi har starka ledare i alla lagdelar.

Men däremot saknas numera en mycket tongivande spelare – och en naturlig ledare på planen. Målvakten Martin Persson. Må vara att han numera har en roll i ledarorganisationen, men nu kan han inte driva på sina lagkompisar som aktiv spelare.

– Det är klart att det är en ny situation att inte Martin spelar längre. Det är en fantastiskt duktig målvakt. Nu får andra kliva fram och jag tycker att det känns bra. Henrik Engelstad kommer att stå i premiären.

Förra säsongen var RIF ett topplag. Det finns fog att tro att laget ska finnas med däruppe i år igen.