Rysarmatchen: "Ska ha bra fart"

Nu är det dags. På söndag möts giganterna Solfjäderstaden och Rimforsa i en ren seriefinal i Motala. "Det här ser vi fram emot. Vi är laddade", säger RIF-tränaren Hasse Karlsson.

Rimforsatränarna Hasse Karlsson och Sebastian Claesson har planen kör sig mot Solfjäderstaden.

Rimforsatränarna Hasse Karlsson och Sebastian Claesson har planen kör sig mot Solfjäderstaden.

Foto: ossian

Innebandy2018-12-14 16:20

Det är upplagt för en riktig rysare i helgen. Rimforsa toppar innebandytvåan så här långt med 23 pinnar. Solfjäderstaden, som spelade i division ett förra säsongen, har också 23 poäng.

Ett Solfjäderstaden som förmodligen kommer att få förstärkning senare under säsongen av tidigare Vimmerbyprofilen Kim Karlsson.

Hur är dina tankar inför seriefinalen, Hasse?

– Det kommer bli en rolig match. Vi har verkligen höjt oss efter att ha varit inne i en liten svacka. Matchen mot Bergs senast var jättebra. Att få spela seriefinal är inspirerande för alla.

Hasse Karlsson tycker att det har varit bra fart och bra fokus på träningarna den senaste tiden. Det borgar för en ny stark insats, liknande den mot Bergs IK.

– Kommer vi upp i den nivån blir vi svårslagna.

Hur trivs ni i hallen i Motala?

– Den är betydligt större än vår i Rimforsa. Det kommer att kännas lite ovant och vi har pratat om det. Det viktigaste att tänka på är att vi är centrerade i försvarsspelet – och tvärtom när vi går till anfall. Då ska vi istället försöka utnyttja ytorna.

Hur ska ni spela mot dem?

– Vi ska vara aggressiva och ha fart i spelet. Det är det vi är bra på.

Rimforsa och Solfjäderstaden hade en tuff uppgörelse om seriesegern för två år sedan. Och mycket tyder på att de här lagen får fightas även den här säsongen.

Vad får ni se upp med i Solfjäderstaden?

– De har ett par duktiga killar, det vet vi. Förstafemman ska vara vass. Men där har vi en plan hur vi ska göra. Eller rättare sagt, vi har även en plan B. Tydligen är en av deras bästa spelare knäskadad. Och det är ju så. Ska vi upp i division ett är det här ett lag vi ska besegra. Tar vi steget upp så är det här såna här lag vi får möta hela tiden, säger Hasse Karlsson.

I Rimforsa saknas viktige Mikael Karlsson, som ska bli pappa. Oscar Hellenberg är inte heller med i seriefinalen.

– Det är alltid någon borta, det är nog likadant för Solfjäderstaden. Vi har ett bra lag.

Seriefinalen lär locka mycket åskådare, då Motalaklubben har julavslutning.

Solfjäderstaden har ett tydligt mål den här säsongen:

– Serien ska vinnas den här säsongen. Några andra tankar har vi inte, säger sportchefen Stefan Evensen till MVT.

Han säger också:

– Att spela i tvåan är en alldeles för låg nivå för Solfjäderstaden som förening och vi har betydligt högre ambitioner än så.

Solfjäderstaden har precis som Rimforsa 23 poäng inför mötet.
Solfjäderstaden har precis som Rimforsa 23 poäng inför mötet.
Solfjäderstaden-Rimforsa

RIF-laget: Målvakt: Joakim Claesson. Förstafemma: Christoffer Hallberg, Simon Sverre - Tobias Claesson, Marcus Karlsson, Arvid Borell. Andrafemman: Jakob Sigfridsson, Anton Söderback - Filip Cammerudh, Jonathan Carling, Robin Gustafsson. Tredjefemman: Joakim Rambin, Ricky Gustafsson, Simon Karlsson, Jakob Lindström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om