Rydén: "Vilka fantastiska fans vi har"

Så fick Vimmerbys målvakt Tomas Rydén göra sin klassiska "Sälen-slängning" igen inför alla jublande fans. "Skönt, det var dags för det", säger Rydén och skrattar. VH-målvakten var värd uppskattningen från supportrarna.

Vimmerbys målvakt Tomas Rydén, till vänster, var en av många bra VH-spelare.

Vimmerbys målvakt Tomas Rydén, till vänster, var en av många bra VH-spelare.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-02-29 08:15

Precis som i hemmamatchen i tisdags fick Vimmerby en tung start. Även i fredagens retur tvingades Tomas Rydén kapitulera efter några minuter. 

– Tungt förstås att få den starten. Det var tufft. Skottet tar på en klubba och sedan slår han (Sebastian Magnusson) in den på tennis i luften. 

Vimmerby lät sig inte nedslås av det tidigare baklängesmålet, snarare tvärtom. 

Rydén: 

– Vi sa att vi hela tiden skulle fokusera på nästa byte. Det gällde att nollställa och gå för det. Och jag tycker att vi för matchen. Vi gör en riktig krigarinsats och starkt att komma tillbaka så snabbt efter deras 2-2.

VH-målvakten var en av isens bästa spelare och gav ett mycket stabilt intryck. 

Han väljer att lyfta fram alla tillresta supporters från Vimmerby:

– Vilka fans vi har. Vi blev taggade när vi såg vilket stöd vi hade. De var som en extra spelare. Det var ett jäkla tryck.

Nu väntar en helt avgörande match idag. Ska Vimmerby vinna och ta sig till playoff 2 lär Rydén som vanligt ha en nyckelroll. Den brukar han axla på bästa sätt. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!