Inför den här säsongen värvade Mjölby AI ihop ett dream team. I alla fall sett med division fyra-ögon. Bland annat lyckades klubben locka över Rimforsas skyttekung Nisse Lindsten.

Än så länge har satsningen gett önskad effekt. Mjölby toppar serien med sex poängs marginal – och stormar mot division tre.

RIF-tränaren Johan Runeson är laddad inför kvällens svåra bortamatch:

– Vi brukar spela bra mot topplagen och åker dit med målsättningen att ta tre poäng. Samtidigt är det första gången i år som vi inte känner någon press. Det är skönt.

Mycket av Mjölbys spel kretsar kring anfallsparet Nisse Lindsten och Emil Dagnäs. Den sistnämnde har redan gjort 16 mål i år.

– De brukar mata bollar mot Nisse. Sedan ligger Dagnäs i närheten och hugger, säger Johan Runeson.

Hur ska ni stoppa dem?

– Vi får se. Ett alternativ är att ha punktmarkera båda två, alternativt ha en låg backlinje. Jag har inte bestämt mig än.

Runeson är inte lika imponerad av serieledarens defensiv.

– Om vi får till vårt djupledsspel, med spelare som Frithiof Djerf och Daniel Karlsson, finns det stora möjligheter att såra dem.

Inför den elfte omgången är RIF femma i den jämna tabellen. Det är bara två poäng upp till andraplatsen.

– Oavsett hur det går i de sista omgångarna innan uppehållet blir det en intressant höstsäsong. Jag tror att vi kommer vara med där uppe hela vägen, säger Johan Runeson.

Martin Persson och Tobias Lundh är fortsatt skadade. Mot Mjölby saknas även den viktiga duon Daniel Borgny och Daniel Barton, som är bortresta.