Rimforsa vann med uddamålet i Finspång

Marcus Karlsson satte 7-6 borta mot Finspång med fem minuter kvar av tredje perioden. Det övertaget kunde Rimforsa hålla och stod distansen ut.

Rimforsa vann en tajt match borta mot Finspång med 7-6.

Rimforsa vann en tajt match borta mot Finspång med 7-6.

Foto: Arkiv

Innebandy2020-01-19 19:38

Det var en nöjd tränare i Sebastian Claesson som åkte hem från Finspång på söndagskvällen. 
– Det var en riktigt skön seger, en riktigt krigarinsats, alla visade bra inställning under hela matchen, säger Sebastian Claesson efter matchen. 
Lagen bytte mål med varandra under nästan hela matchens gång. Rimforsa inledde bäst och hade 2-1 efter den första perioden efter mål av Markus Karlsson och Oscar Hellenberg. 
– Matchen var egentligen jämn hela tiden, vi var bättre i den första perioden medan de hade den andra. Det var lite vartannat mål där, men jag tyckte ändå att vi vann rättvist, säger Sebastian Claesson. 
I mittperioden gick Finspång fram till 4-3 efter att första ha vänt till 3-2 innan Marcus Karlsson kvitterat för Rimforsa. I den tredje perioden kom åter att handla mycket om Marcus Karlsson. Först gjorde han 4-4, innan han senare då avgjorde till 7-6. Däremellan nätade Joakim Rambin och Jakob Lindström för Rimforsa. Finspång tryckte på rätt hårt i slutet för en kvittering - men Rimforsa lyckades stå distansen ut. 
– Det var mycket spel på vår planhalva, men vi ägde bollen ganska mycket också och det kändes ändå kontrollerat. De tog timeout och tog ut målvakten i slutet och tryckte på. Vi hade något läge att göra 8-6 men fick inte in bollen, säger Sebastian Claesson. 
I och med segern ligger Rimforsa trea i tabellen med åtta poäng upp till ledande Bergs IK när sju omgångar återstår av serien. De båda lagen möts i seriens sista omgång. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!