Rimforsa storfavorit i kvällens match

Förra säsongen flöt allt på som rinnande vatten. Inte i höst - trots att Rimforsa fortfarande är obesegrat efter full tid. Det lär laget vara även efter kvällens möte hemma mot Mjölby. RIF är storfavorit. "Mjölby är ett lag vi ska vinna mot", säger tränaren Hasse Karlsson.

På väg mot ny storseger? Mycket talar för det, då Rimforsa ikväll tar emot nästjumbon Mjölby.

På väg mot ny storseger? Mycket talar för det, då Rimforsa ikväll tar emot nästjumbon Mjölby.

Foto: Torbjörn Allvin

Innebandy2019-11-22 13:18

Rimforsa kommer med en storseger (22-4) i ryggen borta mot Linköpings Ungdom. Det var en skön seger för laget efter att de spelat tre väldigt jämna matcher på raken, som alla gått till förlängning – och också förlorats. 

–  Det var bra att vi vann. Kanske inte segern i sig, då vi visste att motståndet inte var så bra. Utan det var mer sättet vi vann på. Vi gjorde många mål och vi var fokuserade. 

Varför har det inte stämt för er fullt ut tidigare under säsongen?

– Det har varit lite hackigt och i vissa matcher har vi inte haft tillgång till full trupp. Kanske är det så också att vi inte haft hundraprocentigt fokus. Nu vill vi hitta tillbaka till det spel vi hade under försäsongen, där vi var effektiva framåt och stabila bakåt. 

Vad betyder det att Jakob Sigfridsson är tillbaka igen?

–  Mycket. Han är inte bara en duktig spelare, utan väldigt viktig som person utanför. Han är en naturlig ledare i laget. 

Ni möter Mjölby i kväll. Dina tankar om dem?

– De kvalade upp till division två och om jag förstår det rätt så vill de egentligen inte spela på den här nivån. Mjölby har förlorat alla sina matcher och är ett lag som vi bör vinna mot och förhoppningsvis ganska rejält. 

I RIF saknas fortfarande fotskadade Oscar Hellenberg. Jonathan Carling är inte heller med. Daniel Karlsson ersätter. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!