Rimforsa knep fjärde raka

Rimforsa IF fortsätter gå som tåget i säsongsinledningen. Under lördagen vände laget underläge mot KFUM Norrköping till fjärde raka segern efter bland annat fyra mål av Tobias Claesson.

Tobias Claesson var stehet mot KFUM Norrköping och blev fyramålsskytt.

innebandy2018-10-20 16:10

Rimforsa hade haft tre ganska så behagliga öppningsmatcher i serien inför lördagens drabbning borta mot KFUM Norrköping. Snabbt visade det sig att RIF nu skulle ställas på prov för första gången. 6:11 in i den första perioden var nämligen Norrköping redan i ledning med 2–0.

– Deras målvakt spikade igen i första. De hade egentligen två lägen och gjorde mål på båda, menar Rimforsas tränare Sebastian Claesson.

Trots tvåmålsunderläge i första periodpausen var det allt annat än ett stressat Rimforsa. De visste att om de bara fortsatte jobba skulle utdelningen komma, vilket var exakt vad som skulle ske.

Tobias Claesson, som på de inledande tre matcherna redan hade producerat 17 poäng (8+9), visade fortsatt stekhet form. När han spräckte RIF:s målnolla kunde Norrköping inte stå emot det svartvita trycket längre. 12:57 in i andra hade Rimforsa vänt på matchen till ledning 2–3 efter mål av Tobias Claesson och Filip Cammerudh. Inför tredje perioden var ställningen 3–5 efter ytterligare ett mål av Claesson samt ett av Marcus Karlsson.

Den tredje perioden spelade Rimforsa av utan problem. Förutom Tobias Claessons fjärde mål för dagen kom inga mer. Seger 6–3 och fjärde raka segern var bärgad för Rimforsa.

– Vi visar riktig styrka genom att vända på matchen. Detta var första gången vi fick bekänna färg och vi gör det bra, säger Sebastian Claesson.

KFUM Norrköping–Rimforsa 3–6

Första perioden: 1–0 (05:33) Fredrik Danebrand, 2–0 (06:11) Johan Osin.

Andra perioden: 2–1 (04:12) Tobias Claesson, 2–2 (09:57) Filip Cammerudh, 2–3 (12:57) Tobias Claesson, 2–4 (14:57) Tobias Claesson, 3–4 (18:26) Andreas Karlsson, 3–5 (18:41) Marcus Karlsson.

Tredje perioden: 3–6 (19:55) Tobias Claesson.

Skott: 25–34 (9–9, 7–17, 10–8)