Rimforsa IF jagar fortfarande serieledarna

Läget är tufft, men Rimforsa IF har fortfarande chans att vinna division två. Med tre matcher kvar att spela behöver laget vinna de matcher som återstår, samtidigt som serieledande Bergs IK måste förlora sina. "Vi får hoppas på att Bergs IK förlorar någon av de matcherna som de har kvar".

Jacob Sigfridsson missar fredagens match på grund av skada.

Jacob Sigfridsson missar fredagens match på grund av skada.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Innebandy2020-02-27 16:00

Det säger Rimforsatränaren Hans Karlsson. 

I division två just nu, är det Bergs IK som toppar tabellen med 44 inspelade poäng. Rimforsa ligger tvåa med 36 poäng och behöver alltså vinna sina återstående matcher för att kunna avancera till division ett. Fredag kväll väntar bortamatch mot jumbon Mjölby IBK för Rimforsa och då behövs det en vinst. När lagen möttes i höstas vann RIF med klara siffrorna 23-3. 

– För egen del måste vi hålla fokus och ha rätt inställning hela tiden. Vi har ett grundspel som vi ska följa i varje match och vi anpassar oss inte efter våra motståndare, säger RIF-tränaren.

Alla i truppen är tillgängliga inför matchen mot Mjölby förutom Jacob Sigfridsson som är skadad. 

Som sagt har Rimforsa ett svårt utgångsläge om de ska lyckas passera Bergs IK. Det som talar för RIF är att laget har ett lättare program kvar. Efter Mjölby väntar bottenlaget Linköpings IBS och därefter... Bergs IK. Om allt går Rimforsas väg kan det bli en helt avgörande match i sista omgången. Bergs IK har ett mycket tuffare schema kvar, där alla topplagen väntar. Närmast möter de Finspång, sedan KFUM Norrköping och därefter avslutning då mot Rimforsa. 

– Vi måste ta poäng hur eller hur och vi får hoppas på att Bergs IK förlorar någon av de matcherna som de har kvar, säger Karlsson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!