RIF tog femetta mot division 1-lag

Rimforsa IF avslutade gruppspelet i Danske Banks damcup på bästa sätt. 5–1-segern mot Lindö FF tog RIF ända till toppen av tabellen.

Sofia Ejlertsson gjorde fyra mål för RIF.

Sofia Ejlertsson gjorde fyra mål för RIF.

Foto: Lars-Göran Bexell

Fotboll2019-03-24 19:55

Det blev stora siffror trots att Rimforsa IF brände två av tre bonusstraffar mot division 1-laget Lindö FF. Sofia Ejlertsson stod för fyra mål och Lina Halvarsson gjorde ett.

– Vi gör en helt felfri och helt fantastiskt match. Alla gör sin bästa insats någonsin idag och jag vill ge beröm till hela laget, säger RIF-tränaren Mats Andersson.

På papperet såg det ut som en riktig utmaning innan matchen. Lindö hade fem spelare från sitt division 1-lag och Mats Andersson konstaterar att det var ett bra lag man mötte.

– De skapar tre frilägen i första halvlek som de bränner alla tre. Men sett till hela matchen har vi mycket fler och hetare målchanser än de har, säger Mats Andersson.

Hemmalagets matchplan att satsa på kontringsspel föll väl ut. Nyckeln till segern var att Rimforsa var riktigt vassa i sina omställningar när laget vann bollen.

– Det var en dröm att stå vid sidan om som tränare idag, säger Mats Andersson.

Segern gör att Rimforsa vinner gruppen och är vidare i cupen.

– Vi anmälde oss till cupen för att jag tycker att vi har en för bra trupp för division 4. Vi har gått in för cupen och det kommer vi att fortsätta göra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!