Cup Kommunal är en rikstäckande turnering för distriktslag. På onsdagskvällen spelade Östergötlands lag för flickor födda -02 final i Halmstad. Ett stjärnfyllt Stockholm med flera landslagsspelare stod för motståndet.

Efter sex minuter kom det första målet när IFK Norrköpings My Cato la en perfekt löpboll på klubbkompisen Ronja Karlsson Törnborg som tryckte in 1–0 för ÖFF.

Stockholm pressade på i den andra halvleken. Men då klev IFK Norrköpings Ida Andersson fram och punkterade matchen med sitt 2–0-mål. ÖFF kan därmed återigen titulera sig som bäst i Sverige.

Artikelbild

| Sofia Ejlertsson är nybliven cupmästare med östgötalaget.

Rimforsa IF:s målspruta Sofia Ejlertsson har fått mycket speltid i turneringen. Så här säger hon om finalen:

– Stockholm var väldigt duktiga. Men de hade mer individuellt duktiga spelare medan vi jobbade som ett kompakt, samlat lag och kunde hålla dem ute och vinna.

Hur kändes det att vinna?

– Jättebra. Det var en obeskrivlig känsla när Ronja gjorde första målet och när slutsignalen gick.

Artikelbild

| Östergötlands FF firar segern i Cup Kommunal.

Vad säger du om laget?

– Det är ett väldigt sammansvetsat lag. Vi umgås mycket utanför planen och har mer än fotbollen gemensamt. Det är nästan som att vi är ett klubblag, vilket vi vinner väldigt mycket på.

Nu är distriktslagssagan slut för gänget som hållit ihop i olika sammanhang sedan de var 12 år.

– Det känns jättetråkigt att inte kunna träffa alla igen. Det är jättesorgligt. Nu sitter vi på sista bussresan hem. Men vi ska försöka se Sverige mot Norge i herrarnas EM-kval i höst som en avslutning, säger Sofia Ejlertsson.