RIF gjorde tvåsiffrigt i första perioden

Rimforsa IF stod för en riktig urladdning i första perioden borta mot Linköping Ungdom på söndagen. Första perioden slutade 10-0 och matchen 22-4.

Rimforsa fick jubla över mål tio gånger redan i första perioden när laget körde över Linköping U med 22-4 borta.

Rimforsa fick jubla över mål tio gånger redan i första perioden när laget körde över Linköping U med 22-4 borta.

Foto: Magnus Strömsten

Innebandy2019-11-17 19:07

Linköping IBK Ungdom hade inlett seriespelet med fem raka förluster och 49 minusmål i målskillnad. Att Rimforsa lyckades göra tio mål redan i den första perioden måste dock ses som en bedrift.

– Det var klassskillnad samtidigt som att många kanske var revanschsugna efter några sämre resultat på sistone och ville visa att vi är betydligt bättre, sa spelande tränaren Sebastian Claesson.

Inom loppet av 18 minuter och fem sekunder producerade gästerna alltså sina första tio mål. Och funktionärerna i sekretariatet fick det inte särskilt mycket lugnare resten av matchen heller. Innan slutsignalen ljöd hade 26 mål gjorts. Fyra av hemmalaget och hela 22 av Rimforsa.

– I andra perioden slog vi av lite på takten, men i tredje trummade vi på igen och det såg riktigt bra ut, även om det är svårt att säga vad det är värt när motståndet är så pass skralt, sa Sebastian Claesson som gladdes över att flera spelare var tillbaka i truppen den här gången.

– Vi gick runt på tre femmor, men hade bara två centrar där Jonas Karlsson och Marcus Karlsson gick runt på den positionen. Alla formationer bidrog och det känns skönt att ha tillgång till hela laget igen, sa Sebastian Claesson.

Poäng RIF: Marcus Karlsson 4+4, Arvid Borell 3+4, Jonas Karlsson 2+4, Jonathan Carling 3+2, Filip Cammerudh 4+0, Tobias Claesson 2+2, Lukas Swenson 3+0, Christoffer Hallberg 2+0, Jacob Sigfridsson 1+0, Jakob Lindström 1+0, Joakim Claesson 0+1, Philip Carling 0+1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!