Ryttarna som gör upp om EM-medaljerna

Det verkliga kraftprovet vÀntar. Söndagens individuella final avgörs över tvÄ tuffa rundor. Vilka hÀstar har tillrÀcklig ork, vilka ryttare hÄller nerverna i styr? HÀr Àr de pÄ förhand vassaste ekipagen i kampen om medaljerna.

Steve Guerdat och Dynamix de Belheme har imponerat hittills under EM.

Steve Guerdat och Dynamix de Belheme har imponerat hittills under EM.

Foto: Luca Bruno/AP/TT

Ridsport2023-09-02 12:06

+ Jens Fredricson, Sverige pÄ Markan Cosmopolit

VÀrldscuptrea 2022, VM-guld i lag samma Är och fÀrsk lagmÀstare i Milano. PÄ "Cosmo" har Fredricson levererat enligt plan hittills, precis som pÄ VM förra Äret. I den andra finalomgÄngen i Herning gick det mesta fel. FrÄgan Àr nu, ett Är senare: Har han lÀrt sig lÀxan? Om sÄ kan 55-Äringen fÄ fira sin största framgÄng i karriÀren.

Position inför första finalomgÄngen: I ledning pÄ 0,00 fel.

+ Steve Guerdat, Schweiz pÄ Dynamix de Belheme

OS-vinnaren frÄn London 2012 har dansat över hindren hittills. Guerdats tioÄriga sto har sett oförskÀmt frÀsch ut. Den förre vÀrldsettan lÄter efter varje runda hÀsten beta lite i det tjocka grÀset. Hög guldfaktor pÄ det hÀr ekipaget.

Position inför första finalomgÄngen: TvÄa pÄ 0,43 fel.

+ Philipp Weishaupt, Tyskland pÄ Zineday

En av av förhandsfavoriterna och tyskarnas stora hopp sedan Marcus Ehning var tvungen att stryka sig med Stargold. Nedslaget i den andra omgÄngen kan bli kostsamt

Position inför första finalomgÄngen: Sexa pÄ 4,31.

+ Julien Epaillard, Frankrike pÄ Dubai du Cedre

Epaillard har vunnit flera GP-hoppningar pÄ det tioÄriga stoet i Är, men hÀsten mÀsterskapsdebuterar. FrÄgetecken för om den klarar att gÄ fem tuffa rundor pÄ lika mÄnga dagar.

Position inför första finalomgÄngen: Sjua pÄ 4,61.

+ Ben Maher, Storbritannien pÄ Faltic.

Engelsmannen snuvade Peder Fredricson pÄ OS-guldet i Tokyo och har allt vad som krÀvs av en ryttare pÄ högsta nivÄ. PÄ förstahÀsten Explosion hade han varit en given guldkandidat. Faltic har inte samma kapacitet, men ekipaget kom femma i VM förra Äret.

Position inför första finalomgÄngen: Femma pÄ 3,13.

+ Olivier Perreau, Frankrike pÄ Dorai d'Aiguilly

Drog pÄ sig ett tidsfel i fredags, men har ridit felfritt hittills och Àr en outsider.

Position inför första finalomgÄngen: Fyra pÄ 2,79.

+ Michael Duffy, Irland pÄ Cinca

Nytt ekipage för i Är och som tagit nÄgra topp 3-placeringar pÄ höga höjder. GÄr in i den första finalomgÄngen utan rivningar.

Position inför första finalomgÄngen: Trea pÄ 2,18.

+ Henrik von Eckermann, Sverige, pÄ Iliana

Stoet gör sitt första mÀsterskap nÀr vÀrldsettan vilar King Edward. Trots rivningen pÄ sista hindret i fredags har von Eckermann fÄtt de svar han ville ha inför framtiden. Han tror dock inte pÄ medalj, men blir det felfritt pÄ söndag kan det rÀcka till en sÄdan.

Position inför första finalomgĂ„ngen: Åtta pĂ„ 4,70.

Den individuella finalen avgörs i tvÄ omgÄngar. Av de 25 ekipagen i första omgÄngen gÄr de tolv bÀsta vidare till den andra.

Philipp Weishaupt och Zineday.
Philipp Weishaupt och Zineday.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om