Kjell och Hadari går för medalj på NM

Kjell Westerback och Hadari är en av fyra ryttare i landslaget i Distansritt som är med och gör upp om medaljerna på de Nordiska Mästerskapen i helgen. "Vi har goda möjligheter att ta guld med laget och jag siktar på medalj individuellt också", säger han.

Kjell Westerback på Hadari.

Kjell Westerback på Hadari.

Foto: Magnus Strömsten

Ridning2023-07-21 07:30

Kjell Westerback kommer från Djursdala och rider för Tjust Distansklubb. Tillsammans med hästen Hadari har han tillhört den svenska eliten under flera år och tagit flera medaljer på både SM och NM samt tävlat i VM. 

På lördagen tar sig ekipaget an den första stora uppgiften för året då de är ett av fyra i det svenska laget som ska tampas om medaljerna på NM. Mästerskapet avgörs utanför Halmstad och det bjuds på tuff konkurrens både i lagtävlingen och individuellt.

– Norge har vunnit de senaste åren, men Sverige brukar hävda sig väl också. Förhoppningsvis kan vi ha lite fördel av hemmaplan i år så chansen till guld finns.

Distansen som gäller på NM är 120 kilometer. Banan beskriver Kjell som lite annorlunda.

– Banan är inte så tuff fysiskt, men däremot är det lite knixigt och teknisk ridning då mycket av banan är förlagd i ett skogsområde. Det borde passa oss väl.

undefined
Kjell Westerback och Hadari rider NM utanför Halmstad på lördag.

Hur är formen på Hadari?

– Han känns fin. Jag har lagt om träningen lite och testat att rida lite kortare distans, men i tuffare tempo. 

I september väntar årets andra mästerskap för ekipaget då EM avgörs i Nederländerna.

– Det är sju veckor fram tills dess så Hadari har gott om tid att återhämta sig. Därför kommer jag gå för medalj på NM och samtidigt få en bra genomkörare för hästen till EM.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!