Revanchsuget VH i derbymatchen

VH föll stort mot Kallinge/Ronneby senast. Nu är det ett revanschsuget Vimmerby som ställs mot Tranås i ett derby. "Det kommer bli ett krig", säger VH:s Pelle Ström.

Vimmerby Hockeys Pelle Ström är laddad inför mötet med Tranås.

Vimmerby Hockeys Pelle Ström är laddad inför mötet med Tranås.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-10-12 08:30

Vimmerby Hockey åkte på en riktigt tung förlust i onsdags när Kallinge/Ronneby var på besök. 7–2 slutade den matchen, och det var inte många som var nöjda med vad VH presterade och visade upp då. 
– Alla vet att det inte var någon bra prestation av oss men jag tycker att vi repat oss och visat det på träningen. Vi har pratat i spelargruppen och kommit överens om att vi lämnar den matchen och blickar framåt istället, säger VH-backen Pelle Ström. 

På lördag ställs man mot Tranås på bortaplan. VH mötte Tranås två gånger under försäsongen och man vet vad som krävs för att man ska lyckas ta hem tre poäng.
– Det kommer bli ett krig där man får kämpa för varje millimeter. Vi ska självklart vinna men vi vet också att mycket mer står på spel. Vi måste visa oss från vår bästa sida. Samtidigt har vi revansch att utkräva på Tranås och vi kan inte ta en förlust till, säger Pelle Ström. 

Tomas Rydén är skadad vilket innebär att Oscar Walldén kommer att vakta kassen mot Tranås.
– Det ska bli skitkul att få starta den här matchen. Man har ju hört om att det är derbykaraktär på matcherna mot Tranås så det är roligt att man får spela. Vi är väldigt revanschsugna och bara väntar på att det ska bli lördag och 15.00, säger Oscar Walldén. 

Tranås har även de haft en svajig säsong hittills. De parkerar på sjätte plats med 13 poäng inför matchen medan VH återfinns på nionde plats med sina sex poäng. Vi liverapporterar matchen under lördagen på www.vimmerbytidning.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!