På en halvdålig gräsmatta i utkanten av Vetlanda var det hemmalaget Bäckseda som tog ledningen. VIF kvitterade på stopptid i den första halvleken genom Simon Sandholm.

I den andra halvleken gick VIF fram till en 3–1-ledning genom två nya mål av Sandholm. Men Bäckseda kom tillbaka och tog matchen till förlängning efter att kvitteringen kommit på stopptid.

I förlängningen blev Bäckseda reducerat till tio man. Därefter avgjorde VIF med mål av Mohammed Ibrahim och – återigen – Simon Sandholm.

– Vi hade kontroll på det hela tiden. Men det är som vanligt, vi släpper till några mål och det blir onödigt spännande, säger Simon Sandholm.

De fyra målen ger forwarden självförtroende inför fortsättningen.

– Det är skönt att avsluten sitter. Att hitta tillbaka till målformen är viktigt. Även om det handlar om cupen och division fyra-motstånd.

I seriespelet inledde Sandholm med flera fina inhopp och har efter hand jobbat sig in i förstaelvan. De två senaste matcherna har Totebosonen varit med från start.

Känner du att du har tränarens förtroende?

– Jo men det känner jag ändå. Han tror på mig. Det jag har emot mig är min fysiska status, som sätter käppar i hjulen.

VIF-forwarden har haft problem med överbelastningar i höfter och ljumskar. Det gör att han har svårare att återhämta sig.

– Men jag har fått bra hjälp, så jag börjar komma på rätt spår. Mot Bäckseda spelade jag över 100 minuter, så nu är jag rätt mör i kroppen.