Rasch: "Tror på det här laget"

Det ser inte ut att bli något Allettan för Vimmerby Hockey. "Det är klart att det är tråkigt", säger Christoffer Rasch, som ändå är motiverad och positiv inför fortsättningen.

Christoffer Rasch hade hoppats på Allettan, men nu när det inte ser ut att bli spel där är han positiv ändå.

Christoffer Rasch hade hoppats på Allettan, men nu när det inte ser ut att bli spel där är han positiv ändå.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2019-12-04 06:30

I senaste matchen mot Tranås blev det tung förlust för Vimmerby. TAIF vann med 4-1 efter avgörande i öppen kasse. 

– Det var tråkigt. Spelmässigt tycker jag att vi var minst lika bra. När vi gjorde 2-1 kände vi att vi hade chansen och att vi skulle vända. Sedan gjorde de 3-1 istället. Det var surt helt enkelt, säger Christoffer Rasch, som gjorde Vimmerbys mål den matchen. 

Nu är det i praktiken kört med Allettan. Ja, om inte VH vinner sina tre kvarvarande matcher, medan Halmstad förlorar tre, samtidigt som även Kalmar och Mörrum tappar poäng. 

– Det är klart att det är tråkigt om vi missar Allettan. Vi alla hade hoppats på att nå dit. Men nu är det som det är och det som hänt har hänt, med tränarbyte och annat. Vi blickar framåt och hoppas på en rolig vår, säger Christoffer Rasch. 

Om det nu inte blir Allettan finns chansen att gå upp till HockeyAllsvenskan ändå. Vinnaren av fortsättningsserien får nämligen spela playoff. 

– Det är sjukt viktigt nu att vi får med oss så mycket bonuspoäng som möjligt inför fortsättningsserien om det nu blir så att vi spelar där. Jag tror på det här laget och vi kan definitivt vinna en eventuell fortsättningsserie, säger Christoffer Rasch.

Hur trivs du i Vimmerby?

– Jag trivs väldigt bra i Vimmerby. Det är fina träningsmöjligheter, proffsigt runt laget och man får bra hjälp när man är skadad till exempel. Det är mycket folk som ställer upp. Jag trivs bra i stan också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!