Plats 7: HC Dalen:

Kommentar: Föll på målsnöret förra säsongen, då de missade Allettan. Frågan är om laget från Norrahammar står distansen ut i vinter? Dalen får klara sig utan flera tongivande spelare från fjolårssäsongen, där Kevin Karlsson lämnat för Troja och där även Victor Romfors, Patrik Magnusson, Kalle Hult och Edwin Johansson (VH) försvunnit. Dalen har en hyfsat stark forwardssida, däremot oklart hur stabilt det är på backposition. Dalen har som vanligt tränat hårt. 

Plats 8: Hanhals

Artikelbild

| Hanhals är svårtippade i år och det finns mycket som talar för men också emot laget.

Kommentar: Har kontinuitet i tränaren Niklas Högberg. Det är bra. Problemet är att Kungsbackalaget tappat en hel drös med poängstarka spelare. Titta bara på Pontus Andreasson, Mattias Elfström och Robin Carlsson. Puh! Har visserligen fått in hel del tyngd i Johan Zarwel från Helsingborg och även Ludwig Niederbach, Vännäs. 

Hanhals har samarbete och utbyte med Frölunda. Och det kan vara på både gott och ont. Det ska bli intressant att följa talangen Jesper Emanuelsson. Nackdelen är att "Frölunda"-spelarna" i truppen inte är med och tränar med Hanhals. 

Plats 9: Halmstad:

Kommentar: Vimmerby möter just Halmstad borta i premiären. Förra säsongen var inte direkt någon höjdare för västkustlaget, som även i år tränas av Fredrik Johansson. Har fått in Sebastian Åkesson från VH och även Martin Pärna är tillbaka. De ska vara två av de ledande spelarna i Hammers, som förmodligen kommer vara vassare den här vintern. Har en bra offensiv,  inte minst i sin hemmaborg. Frågetecken kring defensiven.