Ranking: Så bra är hockeyhallarna

Tolv hockeylag. Tolv hallar. Vi har listat arenorna i södra HockeyEttan.

Ljungby Arena toppar vår lista över hockeyarenor i serien. Här har Vimmerby vunnit playoff 2 mot Troja förra säsongen. I förgrunden ser ni Kevin Karlsson, som numera spelar i just Troja.

Ljungby Arena toppar vår lista över hockeyarenor i serien. Här har Vimmerby vunnit playoff 2 mot Troja förra säsongen. I förgrunden ser ni Kevin Karlsson, som numera spelar i just Troja.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2019-12-11 17:45

1) Troja/Ljungby (Ljungby Arena):

Kommentar: Seriens bästa hall. Känns superfräsch och vi förstår att spelare lockas att spela för den klassiska klubben med en sån fin arena. Håller allsvensk nivå, till och med hög allsvensk nivå. Är tilltalande både exteriört och interiört. Har fina faciliteter med restaurang och träningsmöjligheter.

2) Nybro Vikings (Liljas Arena):

Kommentar: Precis som Ljungby Arena uppgraderad flera klasser jämfört med hur det var förr.  Hallen är väl anpassad till kraven som ställs på en modern arena. Är ljus, rymlig och bra på alla sätt och vis. Håller förmodligen också allsvensk nivå. 

3) Tranås AIF (Stiga Arena):

Kommentar: Blev fräschare efter ombyggnationen för några år sedan. Hallen är byggd för att skapa en bra atmosfär. Publiken kommer nära isytan och det bidrar till att höja det trevliga helhetsintrycket. 

4) Halmstad Hammers (Halmstad Arena):

Kommentar: Här finns det mesta i idrottsväg. Här huserar numera de före detta VH-spelarna Sebastian Åkesson, Martin Pärna och Alexander Andersson. Arenan är stor och rymlig, kanske lite väl rymlig för det förhållandevis få antal åskådare som ser Hammers matcher. Men, stort plus ändå. Bra nivå. 

5) Borås IF (Borås ishall): 

Kommentar: En stor modern arena där det finns två hockeyrinkar, curlingbana och mycket annat. Stora läktare, kanske för stora sett till antal åskådare.  Väldigt varmt för att vara en hockeyhall med tanke på att många spelare klagade på för mjuk is...

6) Hanhals HC (Kungsbacka ishall):

Kommentar: Hanhals har stor ungdomsverksamhet och vill ha fler isytor i hallen. Huvudarenan är stor och rejäl och man kan lätt gå vilse därinne. Ett lätt kondispass för att ta sig från markytan upp till pressläktaren högst upp. De mesta faciliteter finns, men mysfaktorn är låg.

7) Tyringe SoSS (Tyrs Hovs Sportcentra):

Kommentar: Här mitt ute på skånska landsbygden (nåja, det är inte så långt till Hässleholm) hittar vi Tyringes hemmaborg. Känns något ålderstigen, men den är tät, med läktare på båda långsidor och är på något sätt genuin och klassisk. Finns mycket annat än bara hockey i och kring arenan. 

8) Kallinge/Ronneby IF (Soft Center Arena):

Kommentar: Det byggs om i arenan och kanske är den värd ett högre betyg. Men omdömet dras ner av den usla pressläktaren, kylan inne i hallen och det ganska så intetsägande innandömet. 

9) Vimmerby Hockey (Vimmerby ishall):

Kommentar: Efter ombyggnaden har klassen och närvarokänslan höjts väsentligt. Ljuset är bra, plexiglaset bättre, isytan större och pressläktaren vassare. Optimalt hade varit om ståplatsläktarna vid båda långsidorna rundats in. Minus förstås med åskådarplatser bara på ena långsidan. 

10) Mörrums GoIS (Jössarinken):

Kommentar: Skulle må bra av en ansiktslyftning, trots att hallen är tät och kompakt. Egentligen väl anpassad för åskådarantalet. Plus för loungen och VIP-utrymmet på ena kortsidan. Men helhetsintrycket... nja. 

11) HC Dalen (Skandia Mäklarna Center):

Kommentar: En hyfsad storbildsskärm, läktare på båda långsidorna, godkänt ljusintryck. Men det krävs dubbla långkalsonger (lätt överdrivet), dunjacka och yllevantar för att kunna stå ut i kylan en hel match. 

12) Kalmar HC (Iffe-hallen):

Kommentar: Det snackas om att råttor huserar i hallen, som verkligen är i behov av en helhetsrenovering. Mysfaktorn är noll och arenan känns bara sliten, gammal och passé. En jumboplats i vår ranking. 

Kalmarspelarna må jubla över spelet, men knappast över hallen.
Kalmarspelarna må jubla över spelet, men knappast över hallen.
Fakta

Ingen fakta

Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!