Morgan Olsson körde in som trea i klassen (klass 12 för bilar mellan 1975-81) och alltså sexa totalt i sin Volvo 240. Tävlingen innehöll en hel del dramatik efter målgång. Arne Rådström var först snabbast, men blev senare diskvalificerad, och tvåan Patrik Dybeck från Gävle dömdes till ny totalsegrare. Det gjorde att Olsson avancerade från sjunde till sjätteplats eter målgång.

– Jag är väldigt nöjd. Jag har kört cirka 450 rallytävlingar i mitt liv, och det här är nog bland det största jag gjort. Midnattssolsrallyt är den största tävlingen i Europa för historiska bilar, säger Morgan Olsson.

Midnattssolsrallyt kördes i Vimmerby både 2017 och 18, men har i år körts i skogarna runt Örebro. Totalt har 90 mil avverkats under veckan.

Olsson och hans kartläsare Björn Jacobsson, gick ut som åtta totalt under lördagsmorgonen och körde upp sig till en sjundeplats. Ekipaget kände också lite på förarna framför under de tidiga sträckorna.

– Vi tog faktiskt beslutet att vi skulle ta det lite lugnare och bevaka vår placering, vi har överhuvudtaget inte varit med om några incidenter alls under veckan. Allt har gått perfekt, säger Morgan Olsson, som i tidigare upplagor av tävlingen inte varit i närheten av årets placering.

Till slut var Olsson och Jacobsson cirka 18 sekunder från femteplatsen, som togs av Mikael Oscarsson från SMK Södermanland.

Bland övriga lokala resultat i rallyt märks VMS Kjell Franssons 40:e plats, strax före Ydre MK:s Peter Jonasson på plats 41.

Lite längre ned i listan (54:a) hittar vi även Tomas Damm från MK Kinda.