Rallycrossmästaren snabbast i regnet

Ingen kunde rå på Urban Bergström i Semesterracet. Den tidigare svenska mästaren i rallycross vann veteranklassen utan att tappa en enda poäng. "Det var en riktig pärs", säger han efter segern i A-finalen.

Urban Bergström under sitt segervarv efter att ha vunnit veteranklassen i Semesterracet.

Folkrace2019-07-12 20:28

Urban Bergström trivs onekligen på banan i Gnagaredalen. 1995 tog han hem seniorklassen i Semesterracet och i årets upplaga gick han igenom veteranklassen helt obesegrad – från kval till final.

Bergström blev svensk mästare i rallycross 2016. Men folkrace är det som ligger honom varmast om hjärtat när det gäller motorsport.

– Det här är det roligaste jag vet, säger han direkt efter målgång.

Finalen i veteranklassen var länge jämn. Bergström, som tävlar för Tväråns IF, jagades av Thomas Karlsson från MK Kinda. Men på det näst sista varvet tog det stopp för Karlsson när han sladdade in i ett räcke. Bergström kunde därefter defilera in i mål.

Ett kraftigt åskoväder som drog in under fredagseftermiddagen hade gjort banan slirig och svårkörd. Men Urban Bergström hade inga problem att hantera de svåra förhållandena.

Det var en lättad veteransegrare som firade med en dans på taket på sin Volvo.