Dubbla SM-guld till Kisakillen: "Största någonsin"

Kisakillen Albin Nordh har haft en riktigt fin säsong i SM-rallyt och nosade på guldet med två deltävlingar kvar. Guldmedaljen kom tidigare än han trodde.

Albin Nordh (till höger) med kartläsaren Christoffer Bäck. SM-guldet är redan säkrat.

Albin Nordh (till höger) med kartläsaren Christoffer Bäck. SM-guldet är redan säkrat.

Foto: Urban Andersson

Rally2022-08-14 20:00

– Vi har slagits med en annan kille om SM-guldet den här säsongen. Inför helgen så räckte det att vi var en placering bakom honom för att klara guldet, säger Nordh när Sporten når honom mitt i segereuforin.

Men sen hände det en del.

– Vi fick punktering på en av sträckorna, vilket var jobbigt. Men sen när vi rullade i mål med vår punktering fick vi höra att vår konkurrent hade rullat och tvingats bryta tävlingen. Efter det var det helt enkelt att byta däck och sen rulla i mål, fortsätter Nordh.

Han tävlar i internationell 2wd-klassen vilket innebär att bilarna också tävlas med på internationell nivå. Nordh själv kör i en Ford Fiesta.

– De har åkt JVM med dessa bilar och även om det inte varit så många i SM-klassen den här säsongen så har det varit riktigt tufft och ett riktigt högt tempo, berättar Nordh som också vann JSM.

Men nog om detaljerna, Nordhs segerjubel kan ha varit hans största någonsin.

– Det är hur skönt som helst. Det är svårt att beskriva hur glad jag är. Det är det största någonsin och allt är helt sjukt, säger Nordh.

Han hämtar andan.

– Rally är en väldigt speciell sport. Ibland kan man bli hur less som helst. Sen när det är roligt så är det hur roligt som helst. Så var det nu. Den adrenalinkick du får när du flyger fram på en skogsväg i 180 kilometer i timmen är otrolig.

Om två helger stundar den sista SM-deltävlingen. Då är Nordh redan klar vinnare.

– Det blir mest åka runt och ha kul då, avslutar Albin Nordh.

Albin Nordh blev i och med segern i Fagersta vinnare av både Internationell 2wd och JSM.
Albin Nordh blev i och med segern i Fagersta vinnare av både Internationell 2wd och JSM.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om