Viktor Karlsson trea i Rally Blekinge

Vimmerby MS-föraren Viktor Karlsson kom trea i Rally Blekinge som kördes i Karlshamn. "Vi tog i allt vad vi vågade", säger Viktor Karlsson.

Vimmerby MS-föraren Viktor Karlsson körde Rally Blekinge i helgen.

Vimmerby MS-föraren Viktor Karlsson körde Rally Blekinge i helgen.

Foto: Andreas Johansson

Rally2019-10-01 13:23

Sista deltävlingen i årets Rally-SM avgjordes i Karlshamn. Viktor Karlsson från Vimmerby MS slutade trea i tävlingen Rally Blekinge i klassen trimmat 2WD och fyra totalt i årets SM-serie.
– Detta har nog varit den mest krävande SM-tävlingen jag någonsin kört, säger Victor.
– Karaktären på vägarna runt Karlshamn är helt galen. Det är sten överallt och vägarna tillåter inga misstag, något som passar mig. Vi försökte verkligen att ge oss in i toppstriden och vi tog i allt vad vi vågade utan att vara utanför marginalen, avslutar Victor.

Årets säsong har varit gungor och karuseller för Victor och Co-driver Jonas. Samtliga tävlingar har fullföljts, men i tre av sex deltävlingar har de varit poänglösa på grund av tekniska problem.
– Vi hade som mål inför året att avsluta med ett tempo som var en konstant topp fem-tempo, vilket jag tycker att vi har lyckats med. I de tävlingar vi har varit problemfria har vi slutat på pallen och det är vi nöjda med.
– Nu skall vi se över bilen inför säsongen 2020 och då skall vi vara med i den högsta medaljstriden, avslutar Victor.

Robin Sandberg Ryds MK körde hem SM-titeln i klassen trimmat 2WD, tvåa var Stefan Alenmalm från SMK Trollhättan och trea Kristian Johansson från Kinds MK. Viktor Karlsson kom på fjärde plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!