Så är läget inför avslutningen

Det blir en högintressant avslutning på årets upplaga av Midnattssolsrallyt. När 13 av 17 sträckor är körda ligger hemmahoppet Victor Karlsson på en fjärdeplats.

Mats Jonsson, Forshaga MC, ligger tvåa.

Mats Jonsson, Forshaga MC, ligger tvåa.

Foto: Göran Johansson

Rally2018-06-29 20:48

Fredagens etapp i Midnattssolsrallyt blev dramatisk – på flera sätt. Efter en avåkning på den första sträckan var det en person som fördes till sjukhus med ryggsmärtor. Glädjande nog var det inga allvarliga skador.

Men som en följd av olyckan bestämde tävlingsledningen att stryka sträckan, för att undvika för stora förseningar.

Därefter fortsatte dramatiken. Totalledaren Per Göthberg, Eskilstuna MK, fick problem med växellådan på SS9 och tvingades bryta. Därmed öppnade det upp sig i toppen. I det läget var Vimmerby MS-föraren Victor Karlsson femma i tävlingen.

– Det var lite synd att vi inte fick köra Norrhultssträckan (SS8), men det var ju lika för alla. När vi väl kom iväg kändes det bra, säger han.

Ett misstag

Bättre skulle det bli. Tillsammans med kartläsaren Jonas Magnér fortsatte Victor Karlsson att köra fort i skogarna kring Oskarshamn och Hultsfred, där fredagens etapp avgjordes. Innan dagen var slut avancerade paret till en fjärdeplats i totalsammanställningen.

– Vårt enda misstag på hela dagen kom på den sista sträckan inne i Hultsfred. Där gjorde jag en missbedömning och tappade några sekunder. Annars har det rullat på bra. Eller... på några av sträckorna var det väldigt dammigt. En gång behövde vi till och med stanna till. Det var helt omöjligt att se något. Det sinkade oss lite.

Bra dag

Hur som helst kan vi konstatera att Karlsson/Magnér har ett perfekt utgångsläge inför fortsättningen. I totalsammanställningen är det bara fyra tiondelar upp till tredjeplatsen.

– Det är dit vi siktar. Om det inte händer något oförutsett är det i princip omöjligt att nå ettan eller tvåan. De är nästan en minut före oss, säger Victor Karlsson.

I övrigt var det flera lokala förare som utmärkte sig. Återigen hade Lars Pettersson/Ulf Johansson, MK Kinda, en bra dag. De avancerade något i resultatlistan och ligger åtta i klassen och elva totalt. Även Martin Nelson/Johan Karlsson, Morgan Olsson/Björn Jacobsson och Alexander Alexandersson/Jonas Frejd, alla från Vimmerby MS, ligger topp-20 totalt.

Tittar man på de olika klasserna är det flera lokala förare som har medaljvittring. Bland annat ligger VMS-duon Alexander Alexandersson och Jonas Frejd tvåa i sin klass, före Jonas Nelson/Anders Braf från Silverdalens MSK. Även Tobias Gustafsson/Sofia Johansson, Ydre MK, ligger tvåa.

Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna, är i ledning inför avslutningen.
Daniel Wall, MSK Kvarnvingarna, är i ledning inför avslutningen.
Midnattssolsrallyt

Efter 13 sträckor: 1) Daniel Wall/Jeanette Kjäll, MSK Kvarnvingarna, 1:06:56.3, 2) Mats Jonsson/Anders Moberg, Forshaga MC, 1:07:01.9, 3) Janne Pettersson/Lasse Andersson, SMK Nyköping, 1:07:55.0, 4) Victor Karlsson/Jonas Magnér, Vimmerby MS, 1:07:55.4, 11) Lars Pettersson/Ulf Johansson, MK Kinda, 1:10:56.3, 14) Martin Nelson/Johan Karlsson, Vimmerby MS, 1:11:17.7, 17) Morgan Olsson/Björn Jacobsson, Vimmerby MS, 1:11:27.5, 19) Alexander Alexandersson/Jonas Frejd, Vimmerby MS, 1:11:41.1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!