Högre status ger större intresse för Emiltrofén

När Emiltrofén i rally avgörs på lördag har Vimmerby MS satsat på att höja statusen. "Den är en del av Svenska Rallycupen i år och det har höjt intresset. Det blir 150 förare till start", säger tävlingsledaren Alexander Alexandersson.

Kjell Fransson är ett av hemmahoppen i Emiltrofén som avgörs på lördag.

Kjell Fransson är ett av hemmahoppen i Emiltrofén som avgörs på lördag.

Foto: Göran Johansson

Rally2023-08-31 11:30

I vanliga fall brukar Emiltrofén locka runt 120 startande. I år är det alltså 30 fler som ger sig ut på de småländska grusvägarna.

– Vi kör tävlingen med noter i år. Det blir lite högre status och bättre tempo ute i skogen då. Vi kände att det var läge att ta det steget för att bli en del av Svenska Rallycupen som är populär bland många hemmaförare.

Bland hemmahoppen i startfältet ses bland andra Kjell Fransson och Victor Karlsson.

– Kjell leder sin klass i cupen och borde ha en bra chans på hemmaplan. Victor fokuserar på SM i år, men ställer upp och kör nu med.

undefined
Tävlingsledaren Alexander Alexandersson, tvåa fr.v, tillsammans med några av funktionärerna som samlats för att förbereda årets upplaga av Emiltrofén.

Tävlingen består av sex specialsträckor på 48 kilometer totalt.

– Vi börjar i Storebro och fortsätter mot Vena. Sedan tar vi sikte på Tuna och via Björksebo bär det hem mot Vimmerby igen. Den sista sträckan avslutas på folkracebanan så det blir publikvänligt.

Rallysporten drabbades nyligen av en olycka med dödlig utgång. Säkerhetstänket är därmed extra stort inför tävlingen.

– Vi uppmanar publiken att tänka till så man står säkert. Sedan har vi totalt 200 funktionärer engagerade för att säkra ute på sträckorna. Dessutom har vi två ambulanser samt räddningsbilar standby om något skulle hända.

Tävlingen börjar lördag förmiddag och väntar vara klar framåt kvällen.

– Den som vill följa tävlingen kan skaffa programblad hos antingen Circle K och JF Autodelar i Vimmerby eller Frendo i Hultsfred från fredag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!