Premiär för Sprintcupen – många hemmahopp tar chansen

Det blir full fart i Gnagaredalen hela helgen. Årets två första deltävlingar i Sprintcupen avgörs för första gången i Vimmerby. "Det blir nästan 100 förare till start", säger Vimmerby MS Kjell Fransson.

I helgen blir det Sprinttävling i Gnagaredalen där folkracebanan är en del av den 2,5 kilometer långa banan.

I helgen blir det Sprinttävling i Gnagaredalen där folkracebanan är en del av den 2,5 kilometer långa banan.

Foto: Axel Norbro

Rally2024-04-19 18:00

Vimmerby MS arrangerar Sprintcupen i helgen. På en kortare bana som körs en och en på tid med rally och rallycross bilar.

Hur ser upplägget ut?

– Vi kommer att köra två separata tävlingar lördag och söndag. Alla deltagare kör samma sträcka tre gånger och det gäller att få den snabbaste tiden. Sträckan mäter 2,5 kilometer och vi börjar på folkracebanan, fortsätter ut på grusvägarna vid skjutbanorna och kommer sedan in via huvudentrén och går i mål vid depån i Gnagaredalen, säger Kjell Fransson.

På grund av att den vanliga entrén blir en del av själva banan får publiken ta sig in från ett annat håll.

– Det finns parkering vid Eksjötorp och så har vi öppnat upp en entré för in och utfart vid crossbanan där.

Det blir nästan 100 förare till start och hela 17 av dem kommer från hemmaklubben. Kjell Fransson är en av dem, men han har ingen egen klass att tävla i med sin klassiska Renault Alpina.

– Jag tar det som träning istället. Däremot ska sonen Pierre Fransson göra comeback. Richard Klingstedt, Johan Klingstedt och Samuel Thörnkvist gör också intressanta starter. Sedan kan man hålla koll på Tom Nilsson som kör i Rallycross-klassen.

I rallyklassen för trimmade bilar ser vi Göran "Lillen" Andersson från Tjust MK som rattar en Volvo 740.

– Jag gillar upplägget med två tävlingar per helg, det passar hela familjen med god stämning i depån, man hjälps åt att meka och så tävlar vi på banan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!